Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 21 april 2011    Evangelie van 2011-04-21
(Witte Donderdag)
begintijd20:30 uur
 titel‘The Passion’ Gouda
beschrijving

Een passiespel over de laatste uren van Jezus' leven en over zijn opstanding uit de dood. Opgevoerd door bekende Nederlandse artiesten. Een indrukwekkend evenement middenin Gouda.

Donderdag 21 april 2011. 20.30 uur - Grote Markt. Gouda.

Gratis. Wees erbij.

Waarom een passiespel?
Pasen gaat voor veel mensen over eieren. Maar het is ook het verhaal van de dood en opstanding van Jezus. Een eeuwenoud en krachtig verhaal dat ooit de wereld op zijn kop zette en nog steeds miljoenen christenen in zijn greep houdt.

Wil je weten waarom?
Kom dan op 21 april naar Gouda en beleef het verhaal van Pasen live op de Grote Markt. Bekende artiesten spelen het verhaal van Jezus' dood en opstanding in een wervelende show met veel muziek.

Voor wie?
Dit mega evenement, vol muzikale hoogtepunten is bedoeld voor jong en oud. Gelovig of niet gelovig. Het is voor iedereen die houdt van Nederlandse popmuziek. Voor wie graag een goed verhaal hoort. Voor mensen die willen weten wie Jezus is of wat Pasen betekent. Voor toevallige voorbijgangers of tv-kijkende zappers. Een ideale kans om ongelovige familie en vrienden met het Paasverhaal kennis te laten maken.

Materialen
Via de website van Jong Katholiek worden verschillende materialen beschikbaar gesteld om bijvoorbeeld in een jongerengroep, parochie of op school aan de slag te gaan met het lijdensverhaal van Jezus. Daarnaast wordt het minimagazine ‘Een PASSIE voor het LEVEN’ uitgegeven. Hierin wordt op een basic manier uitgelegd wat er in de Goede Week gebeurt. Het magazine is ideaal om zelf meer te lezen over het passieverhaal of om uit te delen.

Organisatie
The Passion is een unieke samenwerking tussen de Evangelische Omroep, omroep RKK, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Gemeente Gouda.

info

(030) 23 26 922
nina@jongkatholiek.nl
www.jongkatholiek.nl/thepassion
www.thepassion.nl

locatieMarkt
plaatsGouda (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl