Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 23 maart 2011    Evangelie van 2011-03-23
begintijd20:00 uur
 titelDebat Antoine Bodar - Frénk vd Linden
beschrijving

NoorderPodium - 23 maart 2011 over

“God,waarom?!”

Lijden. Een zaak van leven en dood.

Waarom lijden? Waarom ziekte? Waarom onrecht? 63% van de Nederlanders is wel eens met deze vragen bezig zo blijkt uit een groot onderzoek in opdracht van Alpha Nederland. Het merendeel van hen vraagt zich geregeld af of er meer is tussen hemel en aarde.

God en lijden dus. Over dit onderwerp zal het komende NoorderPodium gaan. Een onderwerp wat altijd heel wat losmaakt. Zoals de uitroep:“God,waarom?!”. Zowel gelovigen als ongelovigen bezigen wel eens deze woorden als het hierom gaat. Ondertussen maakt het een groot verschil hoe we deze woorden uitspreken en welke bedoeling wij ermee hebben. Het heeft ook alles te maken met de vraag hoe een God Die liefde is ook lijden kan toestaan.

We nodigen u van harte uit voor het debat. Twee bekende Nederlanders zullen daarbij het voortouw nemen,te weten de rooms-katholieke priester Antoine Bodar en publicist Frénk van der Linden.

Locatie: Noorderkerk - Noordermarkt 44
Tijd: 20:00 uur (19:30 uur zaal open)
Entree: Gratis

info

www.noorderkerk.org/noorderpodium/218-noorderpodium-23-maart-2011

locatieNoorderkerk, Noordermarkt 44
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl