Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneerwoensdag 6 april 2011    Evangelie van 2011-04-06
begintijd19:30 uur
 titelGroen van Prinstererlezing
beschrijving

Woensdagavond 6 april 2011 hoopt prof. dr. ir. Egbert Schuurman de Groen van Prinstererlezing 2011 uit te spreken in de zaal waar hij al 27 jaar zetelt: de Eerste Kamer. Als titel koos hij ‘Christusbelijders: moed in de politiek’.

Senator Schuurman zal terugblikken op zijn loopbaan, maar vooral ingaan op de vragen: waar komt het op aan voor christenen die zich met politiek inlaten? Waar liggen de uitdagingen voor christelijke politiek in de 21e eeuw? Met zijn schat aan ervaring zal hij talloze verbindingslijnen kunnen laten zien tussen Bijbelse motieven en principes enerzijds en de weerbarstige politieke praktijk anderzijds.

Over de Groen van Prinsterelezing
Elk jaar organiseert het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie de Mr. G. Groen van Prinstererlezing. In 2010 sprak prof. dr. Bob Goudzwaard over de huidige crisistijd. In 2009 was het toenmalig vice-minster-president André Rouvoet die sprak onder de titel “Macht dienstbaar maken aan gerechtigheid”

Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden noodzakelijk.

info

wi.christenunie.nl/groenlezing2011

locatieZaal Eerste Kamer, Binnenhof 22
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl