Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 19 maart 2011    Evangelie van 2011-03-19
(Heilige Jozef)
 titelDekenale vormelingendag
beschrijving

Samen met de organisatie Rock Solid RK organiseren de parochies Sint Servatius in Schijndel en de Heilige Odaparochie in Sint Oedenrode een dekenale vormelingendag op 19 maart. 180 vormelingen hebben zich voor deze dag aangemeld.

Ervaringsgericht
Volgens pastoraal werker Manon van den Broek is de vormelingendag ervaringsgericht: "Het is een onderdeel van de voorbereiding op het heilig Vormsel. ‘Weten’ is belangrijk, maar ‘ervaren’ ook. Door op een ervarende manier het geloof te verdiepen kunnen tieners erachter komen wat het geloof betekent. Geloven doe je met hart en hoofd."

Power of Fire
Uit ervaring weet Van den Broek dat de jaarlijkse vormelingendag ‘Power of Fire’ van het bisdom een belangrijke ‘incentive’ betekent. Het is bemoedigend om met duizend vormelingen samen te komen. Maar de Power of Fire is voor ons meer een toetje. Daar doe je sterk de ervaring op dat je niet alleen staat, maar ontmoeting staat er meer centraal," licht zij toe.

Extra aanmeldingen
De methode van Rock Solid is voor de twee parochies een nieuwe manier van aanpak. "Dat maakt het ook spannend voor ons hoe het uitpakt," aldus Van den Broek. "Over belangstelling hebben we in ieder geval niet te klagen. We gingen eerst uit van 160 deelnemers. Daar zijn er nu zo'n twintig bijgekomen."

Drie vervolgavonden
Het programma van tienergroepmethode Rock Solid is afkomstig van jongerenorganisatie Youth for Christ en is gericht op het ontdekken en verkennen van het christelijk geloof. Na de dekenale dag gaan twee groepen vormelingen drie avonden aan de slag met het programma. Volgens landelijk coördinator Linda de Graaf van de katholieke versie van Rock Solid vertrekken de avonden vanuit de thema’s die dicht bij hen staan, zoals identiteit, relatie, vriendschap en internet.

Na het Vormsel is in de parochies vaak weinig te doen voor tieners is haar constatering: "Dit is een laagdrempelige manier om ze vast te houden. Met elkaar kunnen ze op een aantrekkelijke en actieve manier met het christelijke geloof kennismaken."

info

Linda de Graaf
(0343) 515 744
linda.degraaf@yfc.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsonbekend
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl