Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 15 t/m zaterdag 16 april 2011    Evangelie van 2011-04-15
 titelBoekenmarkt seminariebibliotheek
beschrijving

De bibliotheek van het Grootseminarie Rolduc houdt op vrijdag 15 en zaterdag 16 april 2011 een boekenmarkt. In het seminariegebouw worden op vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur tweedehands boeken voor een gering bedrag te koop aangeboden. Daarbij gaat het om doubletten uit het filosofische en theologische bestand, als ook om boeken uit verschillende andere vakgebieden, o.a. (kerkelijke) kunst en architectuur, natuurwetenschappen, bellettrie (romans, novelles, gedichten enz.), reisgidsen, Limburgensia en een verzameling van klassieke CD’s. Het zijn merendeels Nederlandse, Duitse en Engelstalige boeken.

De filosofisch-theologische bibliotheek van het Grootseminarie behoort tot één van de best toegeruste vakbibliotheken van Limburg en heeft inmiddels door schenkingen en erfenissen (b.v. van overleden priesters) een vrij groot aantal dubbele boeken verzameld. Door de verkoop worden deze nu aan eenieder aangeboden. Op de boekenmarkt zal men dus zowel specifiek wetenschappelijke alsook breed toegankelijke literatuur kunnen vinden, die tot geestelijke verrijking, verdieping en ontspanning uitnodigt.

De opbrengst van de boekenmarkt zal voor de helft ten goede komen aan de vastenactie van het Grootseminarie (zie ook: www.uccf.nl) en voor de andere helft aan de bibliotheek van het Grootseminarie.

Tevens worden op beide dagen twee (gratis) rondleidingen van ca. 20-30 minuten in de bibliotheek verzorgd, te weten op vrijdag om 14.30 en 16.30 uur, en op zaterdag om 12.00 en 14.00 uur. 

Wij nodigen iedereen van harte uit om deze boekenmarkt te bezoeken, en de kans op een bijzondere boekenvondst te grijpen. De oude Romeinse redenaar Cicero zei immers, dat een kamer zonder boeken is als een lichaam zonder ziel.

info

www.rolduc.nl

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl