Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 20 maart 2011    Evangelie van 2011-03-20
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 20 maart 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Middagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Première in Nederland! La Chanson Française:
Een "vergeten" werk van Louis-Nicolas Clérambault:

Miserere à 3 in G minor, opus 116

Louis-Nicolas Clérambault (1676- 1749) was een orgelcomponist uit de Franse school. Hij was een van de laatste orgelmeesters uit de Franse Barok.

Mezzo-sopraan Maria den Hertog begon in 1984 aan de studie klassieke solozang bij Meinard Kraak aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In de winter van 2008 gaf zij haar eerste solo-c.d. uit onder de titel “Bereite Dich” met organist Bert den Hertog en pianiste Laura Bos met vooral Frans romantisch- en Duitse Barokliteratuur; verder is zij freelancer bij het Groot Omroepkoor en heeft zij een uitgebreide privé lespraktijk.

 

Alt-mezzo Monique van der Hoeven werd opgeleid in de klassieke zang door de bekende Haagse zangpedagoge Ank Reinders en studeerde daarna verder in Londen bij Theresa Goble. Ze maakt deel uit van de kamermuziekensembles: Duranck Trio en Duo Etincelle.

Sopraan Mirjam Feijer rondde in 2003 haar zangopleiding af aan het conservatorium te Zwolle. Het grote bereik en het warme timbre van haar stem passen goed bij het klassiek en romantisch repertoire.

Willeke Smits studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium. Willeke is bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Kerkmusici (KVOK). In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en Scarlatti. Tevens is ze cultureel adviseur van de concerten in de St.-Willibrordkerk in Utrecht.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.markvankuilenburg.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl