Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 12 maart 2011    Evangelie van 2011-03-12
begintijd14:30 uur
 titel1000 kruisen Mars voor het Leven
beschrijving

Ter nagedachtenis van Clemens August Bisschop van Galen in Münster / Westfalen

Zaterdag 12 maart 2011, Aanvang 14:30 uur St Ägidii-Kerkplein, Münster, Duitsland

De pro-life organisatie EuroProLife roept als organiserend comité alle mensen van goede wil op om mee te doen aan de 1000- kruisenmars om de ongeborenen te gedenken die door een abortus om het leven zijn gebracht. Iedere werkdag vinden er in Duitsland 1000 abortussen plaats.

Het was Bisschop van Galen die in de oorlog -met gevaar voor eigen leven- vanaf de kansel van zijn kerk in Münster protest aantekende tegen de euthanasie-politiek van Hitler, waarbij gehandicapte en dementerende Duitsers met te weinig kwaliteit van leven in tehuizen en ziekenhuizen werden geselecteerd om vervolgens te worden vergast en verbrand in het zogenaamde T4 programma, waarbij meer dan 200.000 Duitsers zijn omgebracht.

Wij kunnen vandaag niet zwijgend toezien hoe onschuldige baby’s in de baarmoeder worden gedood, alleen omdat de moeder van mening is dat zij “baas is in eigen buik”. Het kind onder het moederhart kan dat ook denken, en zeggen “moeder laat mij leven”. Nu sterven kinderen die slechts hoeven te groeien om geboren te worden. Hun talenten, hun liefde, hun bijdrage aan een betere wereld wordt nu gemist omdat zij worden geaborteerd.

Duitsland zal alleen dan toekomst hebben als kinderen mogen leven.

Verwacht wordt dat zich vele links extremistische groepen zich zullen verzamelen om deze gebedstocht te verstoren. Toch hopen de organisatoren op een grote opkomst om biddend getuige te zijn voor het leven.

info

www.europrolife.com

locatieSt. Ägidii-kerkplein
plaatsMünster (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl