Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 23 februari 2011    Evangelie van 2011-02-23
begintijd17:05 uur
eindtijd17:35 uur
 titelKatholiek Nld TV - Op weg naar je roeping
beschrijving

In Katholiek Nederland TV deze week volgen we roepingenlessen op het Pius X college in Bladel. Pastoor René Wilmink geeft daar aan maar liefst drie klassen deze bijzondere gastlessen. Hij is belast met het zogenoemde roepingenpastoraat van het bisdom Den Bosch. Een belangrijke taak want het priestertekort is nijpend. Het pastorale kader zal tegen 2020 met de helft zijn ingekrompen. Daarom bezoekt Wilmink middelbare scholen om jongeren te interesseren voor een geestelijke carrière binnen de kerk.

In het Spaanse Santiago de Compostela, toegewijd aan de heilige Jacobus, eindigt voor duizenden pelgrims een lange reis. Onder hen ook honderden Nederlanders. In de Amsterdamse Vredeskerk in de Pijp is op 19 februari een nieuw beeld van de heilige onthuld en ingewijd. En 15 pelgrims die nog dit jaar op weg gaan, hebben daar de pelgrimszegen ontvangen. Katholiek Nederland TV spreekt met enkelen van hen.

Abba Petros, de Ethiopische pastoor uit Edam, viert in zijn geboorteland het belangrijkste feest aldaar: de Epifanie, oftewel: de Doop des Heren. En in de rubriek de Buren van God bezoekt Roderick Vonhögen deze week een dominee in De Meern, die naast de rooms-katholiek kerk woont.

Presentatie: Roderick Vonhögen

Katholiek Nederland TV woensdag 23 februari om 17.05 to 17.35 uur bij het RKK op Nederland 2

info

katholieknederlandtv.rkk.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl