Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 19 februari 2011    Evangelie van 2011-02-19
begintijd10:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelBrondag Ignatiaanse Spiritualiteit
beschrijving

Wat beweegt mij? Leren kiezen in gelovig perspectief

Wat heeft gevoelsleven te maken met mijn geloof? Speelt God soms een rol in mijn gevoelens en in de keuzes die ik maak? Ben ik vanuit mijn geloof in staat om afbrekende krachten in mijn handelen te overwinnen?

Deze brondag nodigt u uit uw eigen antwoorden te geven op deze vragen en ze te delen met andere deelnemers.

Uitgangspunt is een film die door Ben Frie met jongeren werd samengesteld, waarin zij verslag doen van hun beleving van gevoelens en hun interpretatie daarvan.

Op grond van onze reacties hierop onderzoeken we hoe wij omgaan met gevoelens en wat de geloofsdimensie kan zijn van ons gevoelsleven. Zo beoefenen we samen de kunst van het ‘onderscheiden van de geesten’.
In de middag zal Anton de Wit iets laten zien van het onlangs door de jezuïeten gelanceerde webmagazineIgnis en vertellen hoe hij beziIgg is een plek te maken die informatie en reflectie wil bieden.

Datum: zaterdag 19 februari 
Tijd: 10.00-16.30 uur
Kosten: € 10,00 (incl. lunch ) 
Begeleiding: Ben Frie SJ, Anton de Wit

info

www.ignatiushuis.nl/?page=ignatiaanse_spiritualiteit#1

locatieIgnatiushuis, Beulingstraat 11
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl