Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 6 november 2011    Evangelie van 2011-11-06
begintijd09:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titel34e Katholieke Jongerendag 2011
beschrijving

Het thema van de 34e jaarlijkse Katholieke Jongerendag (KJD) is ‘Vuur’. De artiesten en sprekers die dit jaar op het hoofdpodium verschijnen zijn zanger Kees Kraayenoord, priester Antoine Bodar en presidente Focolarebeweging Maria Voce. De ontmoetingsdag voor katholieke jongeren van 12 t/m 30 jaar vindt dit jaar plaats op 6 november in Den Bosch.

Na een sensationele opening zal Kees Kraayenoord, die zijn doorbraak kreeg na het Flevo Festival in 2003 met zijn cd “This is my cry”, verschillende nummers spelen. Maria Voce, presidente van de katholieke Focelarebeweging zal, samen met Antoine Bodar, de bekende priester die naar eigen zeggen ‘verfoeid en geliefd is door helderheid van geloofsgetuigenis’, als spreker op de KJD aanwezig zijn.

Het thema ‘Vuur’ komt tijdens de KJD op verschillende manieren naar voren. Niet alleen heel concreet door middel van het element ‘vuur’, maar ook door de liederen, de sprekers en de workshops. Caroline Visser, communicatiemedewerker van Jong Katholiek: ‘Tijdens de KJD willen we het vuur van geloof aanwakkeren, we willen jongeren de gelegenheid geven om de passie en het verlangen wat ze hebben handen en voeten geven.’ Daarnaast zal de KJD ook dit jaar weer een feest zijn. Samen het geloof delen en vieren.

Programma
In de middag kunnen jongeren aan meerdere keuzeprogramma’s deelnemen. Programma’s gericht op tieners (12 t/m 15 jaar) en programma’s speciaal voor jongeren (16 t/m 30 jaar). De keuzeprogramma’s richten zich, vanuit het katholieke geloof, op bezigheden en activiteiten in het dagelijks leven van jongeren, zoals relaties, milieu en werk. Als afsluiting van de dag zal in aanwezigheid van honderden jongeren een eucharistieviering plaatsvinden. De jongerendag begint om 9.30 uur en duurt tot 17.30 uur.

Het gedetailleerde programma van de KJD en inschrijfmogelijkheden volgen later dit jaar. Meer informatie over het jongerenwerk van de Katholieke Kerk in Nederland is te vinden op www.jongkatholiek.nl

Applicatie JongKatholiek
Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent de KJD is er een mogelijkheid om een applicatie (app) van Jong Katholiek te downloaden. Half juni wordt de nieuwste versie van de app gepubliceerd. Alles wat jongeren nodig hebben voor de KJD zit bij elkaar. Van het programma tot achtergrondinformatie over het thema of het laatste nieuws van Jong Katholiek.

Promotie in het land
Via de verschillende bisdommen in Nederland is er vanaf augustus promotiemateriaal voor de KJD te verkrijgen. Via  www.jongkatholiek.nl/kjd is binnenkort een wervende poster te bestellen. Deze wordt vanaf augustus verstuurd.

info

www.jongkatholiek.nl/kjd

locatieMaaspoort Sports & Events en FlikFlak hallen, Marathonloop 1 & 7
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl