Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 april 2011    Evangelie van 2011-04-02
begintijd09:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelMinicursus Vormsel *GEANNULEERD*
beschrijving

Deze cursus is geannuleerd wegens onvoldoende belangstelling

Op zaterdag 5 maart en zaterdag 2 april 2011 vindt er een minicursus over de Liturgie van het Vormsel plaats in Heiloo. De eerste cursusdag is vooral inhoudelijk van aard, de tweede cursusdag vooral praktisch. De cursus is bedoeld voor begeleiders van vormselgroepen, maar ook dirigenten en bestuursleden van koren zijn welkom.

Jaarlijks vinden in ons bisdom vele vormselvieringen plaats. Het is meestal een hele klus om een mooie en goede viering samen te stellen. Op de Impulsdag Catechese en Jongeren van zaterdag 29 januari jl. werd een workshop gegeven over Liturgie van de vormselviering met jongeren.  Voortbouwend op deze workshop wordt er in het Julianaklooster in Heiloo een Minicursus Liturgie van het Vormsel: achtergronden, teksten en muziek georganiseerd, voor diegenen die hierover meer willen weten. Denk aan begeleiders van vormselgroepen, maar ook dirigenten en bestuursleden van koren.

Cursusdag I - zaterdag 5 maart
De eerste cursusdag is gepland op zaterdag 5 maart 2011 van 9.30 tot 14 uur. Op deze dag zal Ignas Tilma pr uitleg geven over verschillende rituelen uit de liturgie van een vormselviering. Wat betekenen ze, wat is de achtergrond hiervan en hoe leg je dit op goede wijze aan jongeren uit? Deze dag is vooral inhoudelijk van aard.

Cursusdag II - zaterdag 2 april
De tweede cursusdag is meer praktisch van aard en vindt plaats op zaterdag 2 april 2011 van 9.30 uur tot 13 uur. Bert Stolwijk (medewerker van de Gregoriusvereniging bisdom Haarlem-Amsterdam) zal samen met de aanwezigen een aantal liederen inoefenen, die geschikt zijn om te gebruiken in de liturgie van een vormselviering. Hij zal hier natuurlijk ook de nodige achtergrondinformatie bij geven.

Kosten:
€ 25 inclusief materiaal en lunch
Locatie:
Julianaklooster, Hoogeweg 65, in Heiloo
Opgave:
vóór 26 februari a.s. info@jongbisdomhaarlem.nl o.v.v. uw naam en uw parochie
Organisatie:
het Jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem-Amsterdam i.s.m. met de Sint-Gregorius vereniging bisdom Haarlem

info

info@jongbisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl