Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 april t/m zondag 8 mei 2011    Evangelie van 2011-04-30
(Koninginnedag)
begintijd18:00 uur
 titelJongerenreis naar Taizé
beschrijving

Bisdom Groningen organiseert van 30 april t/m 8 mei 2011 een reis naar Taizé voor jongeren van 16 tot 30 jaar uit Groningen, Fryslân, Drenthe en de Noordoostpolder.

Jongerenreis
Heb jij ook zin om lekker een weekje weg te zijn uit de dagelijkse sleur van studie of werk? Houd je van gezelligheid en vind je het leuk om andere jongeren te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te ontdekken? Dan ben je van harte uitgenodigd om met een jongerenreis naar Taizé te gaan.
 
In Taizé is een oecumenische broedergemeenschap die jaarlijks duizenden jongeren vanuit de hele wereld ontvangt en waar jongeren ruimte ervaren om na te denken en met elkaar te praten over het geloof. Rond de broedergemeenschap worden ontmoetingen gehouden. Met de broeders komen jongeren ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds samen voor het gemeenschappelijk gebed. Tussen de gebedsvieringen door ontmoeten jongeren elkaar in gespreks- en werkgroepen, bij maaltijden en op gezellige momenten tussendoor. Er zijn niet alleen maar serieuze gesprekken; er wordt ook gelachen. Wellicht heb je ook rond de jaarwisseling iets gehoord over de Europese Taizé jongerenontmoeting in Rotterdam, waar 30.000 jongeren op af zijn gekomen.
 
Voor wie?
De jongerenreis is primair bedoeld voor alle jongeren van 16 tot 30 jaar uit Noord-Nederland (Groningen, Fryslân, Drenthe en de Noordoostpolder), maar ook andere jongeren zijn welkom! Meegaan naar Taizé is een persoonlijke keuze om op zoek te gaan naar de bronnen van het geloof. Je hoeft zelf niet diep gelovig te zijn, maar je moet het wel leuk vinden om erover te praten en na te denken.
 
Onderkomen en maaltijden
Het onderkomen in Taizé is eenvoudig en goed. We slapen in tenten of in barakken. In de barakken zijn stapelbedden. Het is aan te raden toch een eigen matje mee te nemen. De maaltijden zijn eenvoudig, maar wel voedzaam.

Datum en kosten
We vertrekken op zaterdag 30 april, aan het begin van de avond naar Taizé. We komen zondag 8 mei in de loop van de dag terug in Noord-Nederland.
De kosten van de reis bedragen € 195 p.p. all in. Dit is inclusief reis, eten, overnachting en programma. 

Informatie
Wanneer je nog vragen hebt of wanneer je je op wilt geven kun je terecht bij Albert Hahn (058-2122579).

Aanmelden
Als je mee wil naar Taizé, geef je dan z.s.m. op, maar uiterlijk vóór 1 april. Het is belangrijk dat je je snel opgeeft omdat er inhoudelijke voorbereidingsbijeenkomsten gepland worden waar we jou graag willen ontmoeten.

info

Albert Hahn
(058) 21 22 579

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsTaizé (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl