Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 19 t/m zondag 20 maart 2011    Evangelie van 2011-03-19
(Heilige Jozef)
 titelDen Bosch naar de Stille Omgang
beschrijving

Op zaterdag 19 maart 2011 wordt in Amsterdam voor de 130e maal de jaarlijkse Stille Omgang gelopen. Ook dit jaar vindt daaraan gekoppeld een speciaal jongerenprogramma plaats voor jongeren van 14-30 jaar. Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch wil jongeren de kans geven gezamenlijk dit programma te volgen en zet, net als voorgaande jaren, een bus in om hen van en naar Amsterdam te vervoeren.

Reboot
Het jongerenprogramma, dat voorafgaat aan het lopen van de Stille Omgang, staat dit jaar in het teken van het thema ‘Reboot’. Dit thema is afgeleid van de algemene intentie van de Stille Omgang 2011, die luidt: 'Vernieuwt maar behoudt het goede'. Zoals ieder jaar belooft het jongerenprogramma weer heel bijzonder te worden: een mix van entertainment en momenten van verdieping en bezinning.

Jongerenbus bisdom ’s-Hertogenbosch
De jongerenbus van het bisdom van ’s-Hertogenbosch doet verschillende plaatsen in het bisdom aan om jongeren van en naar Amsterdam te vervoeren. Meer informatie over tijden en inschrijving voor de busreis van het bisdom van ’s-Hertogenbosch is te vinden op het jongerengedeelte van de website.

Nachtelijke stille tocht
De Stille Omgang is een nachtelijke stille tocht die jaarlijks door de straten van Amsterdam wordt gelopen ter nagedachtenis aan het Eucharistisch wonder wat daar in 1345 geschiedde. Het jongerenprogramma van de Stille Omgang is uitgegroeid tot een nationaal katholiek jongerenevenement van formaat, dat elk jaar enkele honderden jongeren naar Amsterdam trekt.

info

www.bisdomdenbosch.nl
www.stille-omgang.nl/jongeren

locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl