Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 26 mei 2004    Evangelie van 2004-05-26
 titelProf. dr. Van Wissen over Europa
beschrijving

Vereniging RK Vrouwen organiseert op 26 mei een lezing over Europa in de Grenspost, hoek Riemsdijklaan/Plesmanweg te Beverwijk. Aanvang 20.00 uur - Einde 21.45 uur.

Per 1 mei 2004 is de Europese Unie met 9 landen uitgebreid. Dit betekent een enorme uitdaging om het proces van uitbreiding om te zetten in een proces van integratie en stabilisatie en de ontwikkeling van een economisch Europa naar een (nieuwe) politieke acteur in de wereld!

Dikwijls horen we zeggen, dat Europeanen de hoofdkenmerken van onze beschaving hebben uitgevonden, maar hoe worden de christelijke wortels van Europa tot uitdrukking gebracht in de conventie van de Europese gemeenschap?

Na een inleiding over het ontstaan en de ontwikkelng van de Europese gemeenschap zullen verschillende vragen aan de orde komen zoals: Wat is Europa? Op welke fundament is het gebouwd en wat hebben de landen die ertoe behoren met elkaar gemeen? Welke toegangseisen moeten dan gelden? Waarop bouwen we de Europese wetgeving en welke bestuursvorm kiezen we? Hoe wordt het subsidiariteitsbeginsel toegepast?

“En.... is het niet zo, dat Europa ook voor de uitdaging staat om opnieuw voor God en voor Christus te kiezen en zich te laten leiden door de pedagogie van de Verrezen Heer. Hij mag een vreemdeling lijken voor vele Europeanen, maar hij is hun metgezel bij uitstek”aldus een uitspraak van de Rotterdamse bisschop mgr. Van Luyn.”

Prof.dr. G.J.M. van Wissen is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

info
locatieGrenspost, hoek Riemsdijklaan/Plesmanweg
plaatsBeverwijk (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl