Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 7 mei 2011    Evangelie van 2011-05-07
 titelBedevaart H. Norbertusparochie naar Heiloo
beschrijving

De rooms- katholieke H. Norbertussparochie, met geloofsgemeenschappen in Noord Veluwe en Flevoland Oost, waaronder de Pax Christi in Lelystad, organiseert op zaterdag 7 mei een bedevaart naar het Noord-Hollandse plaatsje Heiloo.

Heiloo betekent “heilige plaats” of “plek waar heil wordt gevonden”. Het is een bedevaartsoord met een lange historie. Al vanaf de 15e eeuw komen mensen hiernaartoe om “Onze Lieve Vrouwe ter Nood” te vereren. Bovendien heeft Heiloo zich in onze tijd ontwikkeld tot een belangrijk geloofscentrum voor de katholieke kerk in Noord-Holland.

Om belangstellenden in de gelegenheid te stellen deze plaats te bezoeken en te ervaren, organiseert de RK parochie deze pelgrimage, samen met Marion Reizen. Er is een gezamenlijk rozenkransgebed en een Eucharistieviering en 's middags wordt het Lof bijgewoond. Tussendoor is er voldoende tijd voor een bezoek aan het heiligdom.

Deelnemers kunnen op de bus stappen bij de kerk in Lelystad (Petruskerk), Dronten (Ludgeruskerk) of Harderwijk (Catharinakerk). De vertrektijden worden nog bekendgemaakt. Rond 16.00 uur keert de groep huiswaarts.

Kosten: 20 euro per persoon exclusief koffie/lunch. Iedereen die belangstelling heeft, wordt van harte uitgenodigd om mee te gaan. Meld u zich zo snel mogelijk aan en betaal uw bijdrage vóór 1 maart op nr. 652308732 (ING bank) ten name van E. Pattiasina- Filart. Vermeld daarbij uw naam en Heiloo. Aanmelden kan ook per post of per e-mail.

info

Ellen Pattiasina
s.pattiasina@hetnet.nl

locatie
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl