Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 13 mei t/m zondag 20 juni 2004    Evangelie van 2004-05-13
 titelZandsculptuur Sint-Jan
beschrijvingNaast de Bossche kathedraal Sint-Jan zal een eigentijdse zandsculptuur verrijzen tussen tussen 13 en 23 mei. Daar blijft het nog vier weken staan. Een en ander wordt uitgevoerd door de World Sand Sculpting Academy in Zoetermeer.

160.000 kg
Die organisatie coördineert wereldwijd zandsculptuurevenementen en -wedstrijden. Gespecialiseerde bouwers uit Italië, Japan en Nederland bouwen de Sint-Jan natuurgetrouw na. Ze gebruiken daarvoor 160.000 kilo zand. Zondag 23 mei leggen de schaatsers Marianne Timmer, Mark Tuitert en Gianni Romme de laatste hand aan het bouwwerk.

Sponsor Loterij
Het project is een initiatief van het restauratiefonds van de Stichting Nationaal Monument Sint-Jan en de Sponsor Loterij. De zandsculptuur moet de lotenverkoop ten bate van de restauratie van de Bossche kathedraal stimuleren.

Supergedetailleerd
M. Elsjan of Wipper, directeur van World Sand Sculpting Academy: "Het is een gigantische uitdaging. De Sint-Jan is een van de moeilijkste gebouwen die we ooit wilden namaken. Het is een ontzettend ingewikkeld gotisch bouwwerk. We zullen supergedetailleerd te werk gaan. Het plan is om hem op schaal 1:30 te maken, dat is iets groter dan de Sint-Jan in Madurodam." De sculptuur komt niet op de Parade te staan, maar aan de andere kant van de Sint-Jan, op het grasveld aan de Hinthamerstraat.

infowww.wssa.info
locatieSint-Jan kathedraal
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl