Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
Pelikaan Reizen

Pelikaan Reizen

Website E-mail

Haveneind 2
4761 BZ  Zevenbergen

(088) 735 45 25

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 7 t/m zaterdag 18 juni 2011    Evangelie van 2011-06-07
 titelReis Czestochowa, Polen
beschrijving

In 1382 werd een klooster op de ‘Klare berg' (Jasna Góra), een 300 m hoge heuvel aan de rand van de stad Czestochowa, gesticht. Juist hier bood Polen weerstand aan de aanvallen van de Zweden in de 17e eeuw. Jasna Góra en het icoon van de Zwarte Madonna hebben in de verdere geschiedenis en identiteit van Polen een belangrijke rol gespeeld. Prinsen, koningen en kerkelijke hoogwaardigheidbekleders komen hier tot de dag van vandaag Onze Lieve Vrouw om hulp, raad en bijstand vragen.

Dag 1: Vertrek
Vanaf verschillende opstapplaatsen rijden we naar ons overnachtingshotel in het oosten van Duitsland.

Dag 2: Dresden
Vanochtend bezoeken we één van de mooiste steden van Duitsland: Dresden. De stad heeft de bijnaam ‘Florence aan de Elbe', vanwege de vele barokke en rococoarchitectuur. Onze gids neemt ons mee langs de hoogtepunten van de stad. Naast de schitterend herbouwde Frauenkirche ziet u het paleiscomplex Zwinger met haar laatbarokke bouwstijl. Ook de Koninklijke Hofkirche, sinds 1980 kathedraal van het Bisdom Dresden-Meissen, is een bezoek waard. In de middag vervolgen we onze weg richting de grens met Polen. Overnachting nabij Görlitz.

Dag 3: St. Peter en Paul kerk
Na het ontbijt gaan we naar de stad Görlitz, welke is gelegen aan de grensrivier de Neisse. Hier kunt u op eigen gelegenheid het oude centrum verkennen. De St. Peter en Paul kerk, de markt en het Schönhof zijn hier echte bezienswaardigheden. In de middag rijden we verder naar ons hotel nabij Wroclaw.

Dag 4: Wroclaw
Bezoek aan Wroclaw. Onze gids vertelt ons tijdens een stadswandeling alles over de historie van deze stad en de vele bezienswaardigheden. Zo brengen we een bezoek aan het historische marktplein, het stadhuis en de gotische Johannes de Doper Kathedraal, waar u vanuit de toren een panoramisch uitzicht over de stad heeft. In de middag rijden we verder naar Warschau, waar we twee nachten verblijven.

Dag 5: Warschau
In de ochtend neemt onze gids ons mee door de mooie binnenstad van Warschau, de Stare Miasto. Bij het slotplein met het Koninklijk Paleis begint de Koninklijke route, bestaande uit belangrijke boulevards, richting het Wilanówpaleis. Ook zien we de Sint-Johanneskathedraal, de oudste kerk van de Poolse hoofdstad. De middag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de andere bijzondere kerken of historische gebouwen te bewonderen.

Dag 6: Želazowa Wola
Na het ontbijt rijden we richting de bedevaartplaats Czestochowa. Onderweg maken we een korte stop in Želazowa Wola, de geboorteplaats van Frédéric Chopin, waar u het huis van de familie Chopin kunt bezoeken. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel, waar we twee nachten verblijven.

Dag 7: Bedevaartplaats Czestochowa
Een bijzondere dag! Vandaag zijn we in Czestochowa, één van de grootste bedevaartplaatsen ter wereld. Het Paulinerklooster, gelegen op de heuvel van Jasna Gora, werd in 1382 gesticht en is nu jaarlijks voor miljoenen pelgrims het hoofddoel van de reis naar Polen. In de barokke kloosterkerk bevindt zich het Heiligdom van de Zwarte Madonna. In het klooster kunt u naast vele kunstwerken ook religieuze voorwerpen en relikwieën bezichtigen.

Dag 8: Vele kerken
We vervolgen onze reis naar Krakau, één van de mooiste steden van Polen. Hier ontmoeten we onze gids die u zal meenemen langs de vele historische gebouwen en monumenten die het oude centrum rijk is. De stad biedt plaats aan ruim 160 kerken met een enorme kunstverzameling. Een ware schatkamer op religieus- en kunstgebied. Hierna heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel (3 nachten).

Dag 9: Basiliek
Vandaag rijden we naar de wijk Lagiewniki, ten zuiden van het centrum van Krakau. Hier brengen we een bezoek aan de basiliek van de Goddelijke Barmhartigheid. Dit heiligdom biedt plaats aan het heilige schilderij van Christus en trekt jaarlijks duizenden pelgrims. De middag is ter vrije besteding in het centrum van Krakau. Diner en overnachting in ons hotel.

Dag 10: Geboorteplaats
Na het ontbijt rijden we naar Wadowice, de geboorteplaats van Karol Wojtyła, de voormalige Paus. Hier kunt u een bezoek brengen aan zijn geboortehuis. Aansluitend rijden we naar Wieliczka (facultatief, € 39,- p.p.), voor een rondleiding in de oudste zoutmijnen van de wereld.

Dag 11: Afscheid van Polen
Het is tijd om afscheid te nemen van Polen. Via een mooie route rijden we naar ons overnachtingshotel in Meerane.

Dag 12: Bijzondere reis
In de loop van de middag komen we aan in Nederland. Deze bijzondere reis zit er helaas op, maar de onvergetelijke momenten zullen u altijd bijblijven.

Prijs
2 personen: € 949 p.p.
1 persoon: € 1.279 p.p.

Pelikaan Religieuze Reizen
Pelikaan Reizen organiseert naast vakantie- en culturele reizen ook een aantal religieuze reizen.

Religeuze Reizen hebben een bijzondere bestemming, omdat het om plaatsen gaat die een aparte rol vervullen of vervuld hebben in de geschiedenis van het Christendom. Deze reizen bieden een belangrijke religieuze meerwaarde boven het aantrekkelijke culturele en toeristische deel van de bestemmingen. Religie en beleving staan centraal bij de invulling van de programma's.

info

(088) 735 45 25
info@pelikaanreizen.nl
www.pelikaanreizen.nl

organisatiePelikaan Reizen
locatie
plaatsCzestochowa (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl