Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Reis
reis
Pelikaan Reizen

Pelikaan Reizen

Website E-mail

Haveneind 2
4761 BZ  Zevenbergen

(088) 735 45 25

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 t/m woensdag 18 mei 2011    Evangelie van 2011-05-07
 titelReis Medjugorje
beschrijving

Sinds bijna 30 jaar ligt er, te midden van prachtige natuur van de Balkan, een bedevaartoord dat jaarlijks vele pelgrims trekt vanuit alle hoeken van Europa. Het bergdorpje Medjugorje is uitgegroeid tot belangrijke ontmoetingsplaats voor Christenen die stilstaan bij de boodschappen van Maria. Tijdens onze religieuze reis zult ook u deze en diverse andere christelijke plaatsen bezoeken. Wij nemen u mee via centraal Europa met mooie bezienswaardigheden, naar een plaats die u nimmer zult vergeten.

Dag 1: Vertrek
Via verschillende opstapplaatsen rijden we naar Duitsland. We maken een stop in Bad Neuenahr voor een gebed in de Laurentiuskathedraal. In de middag rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 2: Innsbruck
Na het ontbijt rijden we naar Zwitserland om een bezoek te brengen aan de watervallen van Schaffhausen. Via de Arlbergtunnel komen we aan in Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. U kunt het prachtige centrum op eigen gelegenheid verkennen. Bezichtig ook zeker de barokke 18e eeuwse dom Sint Jacob, zowel aan de binnen- als buitenkant erg bijzonder. Overnachting in het Zillertal.

Dag 3: Krimml-watervallen
Vandaag maken we een mooie tocht door Oostenrijk en Slovenië richting Kroatië. Vanuit het Zillertal rijden we over de Gerlospass naar de Krimml-watervallen, waar we een korte stop maken. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel nabij Opatija.

Dag 4: Opatija
In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid Opatija verkennen. U vindt in deze elegante badplaats veel imposante, pastelkleurige villa's en historische gebouwen. Maak een heerlijke strandwandeling, bezoek de Jacobuskerk of geniet van het park met een botanische tuin. In de middag vertrekken we naar de Makarska Rivièra, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Dag 5: Makarska Rivièra
Vrije dag aan de Makarska Rivièra. U kunt hier genieten van zon, zee en strand of een boottocht maken op de Adriatische Zee. Zo ziet u de prachtige kustlijn vanaf het water. Een mooi uitzicht!

Dag 6 en dag 7: Bedevaartplaats Medjugorje
Deze dagen staan geheel in het teken van het bezoek aan Medjugorje. Op deze plaats is Maria vanaf 1981 vele malen verschenen en sindsdien is Medjugorje uitgegroeid tot bedevaartplaats. Ruim 2 miljoen pelgrims bezoeken jaarlijks deze plaats. We bezoeken het heiligdom met de kerk, de Kruis- en Verschijningsberg. Ook kunt u deelnemen aan een viering in de Mariakerk. In de omgeving van de kerk zijn prachtige gekleurde mozaieken met scenes uit het leven van Christus te bezichtigen. We overnachten in Medjugorje (2 nachten).

Dag 8: Zadar
Via een mooie kustweg bereiken we Zadar. Onder leiding van onze gids bezoeken we het oude stadscentrum. We zien de St. Donat kerk, de St. Elias kerk en het Romeinse forum. In de middag vertrekken we naar ons hotel nabij Korenica, waar we 2 nachten verblijven.

Dag 9: Vrije dag of excursie Plitvice Meren
Vrije dag of u kunt meegaan met een prachtige excursie naar de Plitvice Meren (facultatief, € 29,- p.p.). De meren van Plitvice vormen samen een langgerekte trap met 16 treden die door 92 sierlijke watervallen met elkaar zijn verbonden. Onze gids neemt u mee door dit Nationale Park, waar u beslist onder de indruk raakt van dit prachtig stuk natuur. De middag is ter vrije besteding in het park.

Dag 10: Ljubljana
Vandaag laten we Kroatië achter ons en bezoeken we de hoofdstad van Slovenië: Ljubljana. Deze veelzijdige stad wordt ook wel "het kleine Praag" genoemd door de authenticiteit van het oude centrum en de aanwezigheid van vele pleinen en monumenten. Onze gids neemt u mee naar o.a. de drievoudige brug, het kasteel en de Stolnica Kathedraal. In de middag vervolgen we onze route naar ons hotel in Oostenrijk.

Dag 11: Salzburg
Na het ontbijt bezoeken we Salzburg, dé stad van Mozart. Onze gids vertelt u alles over deze bijzondere stad en laat u kennismaken met o.a. de Franciscanenkerk, de dom en het imposante plein ervoor. In de middag rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Dag 12: Laatste dag
Alweer de laatste dag van onze reis! Tijdens de terugreis naar Nederland bezoeken we Limburg-am-Lahn voor een persoonlijk slotgebed in de Mariakerk. Terug in Nederland brengen we u terug naar uw afstapplaats.

Prijs
2 personen: € 989 p.p.
1 persoon: € 1.319 p.p.

Pelikaan Religieuze Reizen
Pelikaan Reizen organiseert naast vakantie- en culturele reizen ook een aantal religieuze reizen.

Religeuze Reizen hebben een bijzondere bestemming, omdat het om plaatsen gaat die een aparte rol vervullen of vervuld hebben in de geschiedenis van het Christendom. Deze reizen bieden een belangrijke religieuze meerwaarde boven het aantrekkelijke culturele en toeristische deel van de bestemmingen. Religie en beleving staan centraal bij de invulling van de programma's.

info

(088) 735 45 25
info@pelikaanreizen.nl
www.pelikaanreizen.nl

organisatiePelikaan Reizen
locatie
plaatsMedjugorje
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl