Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Reis
reis
Pelikaan Reizen

Pelikaan Reizen

Website E-mail

Haveneind 2
4761 BZ  Zevenbergen

(088) 735 45 25

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 7 t/m dinsdag 18 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
 titelReis 'Via Francigena' naar Rome
beschrijving

In de middeleeuwen waren er binnen de christelijke traditie drie grote pelgrimsroutes: naar Jeruzalem, naar Santiago de Compostela en natuurlijk naar Rome. De oude route werd reeds in de 10e eeuw beschreven door een Engelse aartsbisschop en loopt van Canterbury naar Vaticaanstad. Pelgrims legden te voet of te paard de lange tocht af om tot bezinning te komen, boete te doen, gunsten te vragen of respect te betuigen. Volg deze bijzondere weg naar Rome, net als duizenden pelgrims die u voorgingen!

Dag 1: Vertrek
Vertrek vanaf de verschillende opstapplaatsen richting het hotel in Zuid-Duitsland. Onderweg maken we een stop in het Duitse Limburg-am-Lahn, waar u de Dom kunt bezoeken.

Dag 2: Hart van Toscane
We vervolgen onze route door Oostenrijk en Noord-Italië in zuidelijke richting. In de middag komen we aan bij het hotel in Montecatini Terme, gelegen in het hart van Toscane. Hier verblijven we 2 nachten.

Dag 3: Monumentale binnenstad
In de ochtend bezoeken we de monumentale binnenstad van Pistoia. Onder leiding van onze gids maken we een mooie wandeling langs de vele bezienswaardigheden. We zien de San Zeno kathedraal met haar bijzondere gevel, het oude ziekenhuis Ospedale del Ceppo en het prachtige 11e eeuwse Vescovi paleis. In de middag rijden we naar Lucca, waar u via smalle straatjes langs middeleeuwse gebouwen en gotische kerken naar het typerend ovale Piazza dell'Anfiteatro kunt wandelen. In de Romeinse tijd was Lucca een kruispunt van diverse belangrijke wegen en dus ook voor pelgrims op weg naar Rome.

Dag 4: Pelgrimsroute
Vandaag verlaten we Montecatini Terme en vervolgen we de pelgrimsroute naar het sfeervolle San Gimignano. Dit heuvelstadje met 13 kenmerkende torens, groeide in de vroege middeleeuwen uit tot marktplaats langs de Via Francigena. Tot de dag van vandaag heeft San Gimignano haar karakter weten te behouden. In de middag gaan we naar Siena, één van de mooiste plaatsen van deze route. De Duomo is één van de grote voorbeelden van de Italiaanse gotische architectuur met een rijkelijk versierde gevel en bijzondere preekstoel. Onze gids vertelt u er alles over. Overnachting nabij Assisi.

Dag 5: Assisi
Een pelgrimsreis door Italië is natuurlijk niet compleet zonder in Assisi te zijn geweest. Vandaag bezoeken we deze middeleeuwse stad: de bedevaartplaats van de 13e eeuwse Heiligen Franciscus en Clara van Assisi. We zien de indrukwekkende Sint-Franciscusbasiliek, waar de Heilige Franciscus begraven ligt. In de middag vervolgen we onze route naar Rome, eindpunt van deze pelgrimsroute. Hier verblijven we 5 nachten.

Dag 6: Rome
Een schitterende dag in het oude centrum van Rome. Tijdens de stadsrondrit en -wandeling zien we o.a. het Forum Romanum en het Colosseum. De middag is ter vrije besteding. Op de terugweg naar het hotel maken we een stop bij de Basiliek van Santa Maria Maggiore, één van de zeven pelgrimskerken van de Italiaanse hoofdstad.

Dag 7: Antieke Rome
We beginnen de dag met een viering in de Sint-Paulus buiten de Muren. Hierna kunt u het antieke Rome verkennen. Via smalle straatjes en prachtige pleinen komt u bij het Pantheon, de Spaanse Trappen en de Trevifontein. In de middag bezoeken we de Aartsbasiliek Sint-Jan van Lateranen, gelegen in één van de groenste gedeelten van de stad.

Dag 8: Audiëntie
Een bijzondere dag! We rijden naar Vaticaanstad. Bij de Sint-Pieter-basiliek gaan we op audiëntie bij paus Benedictus XVI. Aansluitend kunt u met andere Nederlandse pelgrims een kopje koffie drinken in de Kerk der Friezen. In de middag bezoeken we de Catacomben van San Callisto. In de uitgestrekte catacomben zijn er in de vulkanische tufsteen vele nissen uitgehakt. Zo zijn er meerdere pausen begraven.

Dag 9: Vrije dag of Vaticaanstad met gids
Vrije dag in Rome of bezoek Vaticaanstad met onze gids (facultatief, € 29,- p.p.). Tijdens de stadswandeling bezoekt u de Sint-Pieter en haar imposante plein, evenals de crypte met onder meer het graf van voormalige paus Johannes Paulus II. Vervolgens gaan we naar de Vaticaanse Musea met de indrukwekkende Sixtijnse Kapel. De middag is ter vrije besteding.

Dag 10: Afscheid van de hoofdstad
Vandaag nemen we afscheid van de hoofdstad en rijden we met de nodige stops terug naar Montecatini Terme.

Dag 11: Concilie van Trente
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar de Noord-Italiaanse stad Trente. Trente werd beroemd door het Concilie van Trente, dat er tussen 1545 en 1563 werd gehouden. Tijdens deze vergadering van Christelijke leiders stonden thema's als verdieping en verinnerlijking centraal. U kunt hier de 15e eeuwse kathedraal bekijken met de daarvoor gelegen Neptunisfontein en het Pallazo Pretorio. Overnachting in Zuid-Duitsland.

Dag 12: Laatste dag
Helaas alweer de laatste dag van deze reis. In de loop van de middag arriveren we in Nederland.

Prijs
2 personen: € 1.049 p.p.
1 persoon: € 1.379 p.p.

Pelikaan Religieuze Reizen
Pelikaan Reizen organiseert naast vakantie- en culturele reizen ook een aantal religieuze reizen.

Religeuze Reizen hebben een bijzondere bestemming, omdat het om plaatsen gaat die een aparte rol vervullen of vervuld hebben in de geschiedenis van het Christendom. Deze reizen bieden een belangrijke religieuze meerwaarde boven het aantrekkelijke culturele en toeristische deel van de bestemmingen. Religie en beleving staan centraal bij de invulling van de programma's.

info

(088) 735 45 25
info@pelikaanreizen.nl
www.pelikaanreizen.nl/busreizen

organisatiePelikaan Reizen
locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl