Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Reis
reis
Pelikaan Reizen

Pelikaan Reizen

Website E-mail

Haveneind 2
4761 BZ  Zevenbergen

(088) 735 45 25

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 7 t/m woensdag 18 mei 2011    Evangelie van 2011-05-07
 titelReis Santiago, Fatima en Lourdes
beschrijving

Een bijzondere reis langs drie belangrijke bedevaartplaatsen gelegen in prachtige landen. Santiago de Compostela is door de ontdekking van de vermeende graftombe van apostel Jakobus in de 9de eeuw niet alleen de belangrijkste stad van de regio, maar ook van de religieuze wereld. Fatima is de belangrijkste bedevaartplaats van Portugal. Lourdes is bekend om haar Lourdeswater en indrukwekkend Mariaheiligdom.

Dag 1: Vertrek
Vanaf de diverse opstapplaatsen rijden we naar Tours voor de overnachting.

Dag 2: Naar Spanje
Na een kort bezoek aan Bordeaux, met haar statige stadscentrum vervolgen we onze route via de Pyreneeen naar het Spaanse Irun.

Dag 3: Burgos
Na het ontbijt gaan we naar Burgos. Deze stad wordt gezien als het museum van de Spaanse traditie, taal en moraal. Met gids maken we een stadswandeling en zien we de imposante kathedraal van deze prachtige stad. Overnachting nabij Burgos.

Dag 4: Pelgrimsweg
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Romeinse stad Leon, bekend om haar kathedraal en glaswerk. Vervolgens reizen we door naar Villafranca del Bierzo, waar we de Franse route richting Santiago volgen. Eén van de zeven pelgrimswegen die naar Santiago loopt. Overnachting in Santiago de Compostela (2 nachten).

Dag 5: Santiago de Compostela
Vrije dag in Santiago de Compostela, na Rome en Lourdes de meest bezochte bedevaartplaats van Europa. Natuurlijk bezoekt u het Praza de Obradoire, het hoofddoel van vele pelgrims. U kunt deelnemen aan de pelgrimsmis in de kathedraal met zijn rijkelijk versierde westelijke facade.

Dag 6: Galicië
Na het ontbijt rijden we door het groenste gebied van Spanje, Galicië, naar de heilige stad Braga, ook wel het Rome van Portugal genoemd. Aan het begin van de avond arriveren we in Fatima (2 nachten). U kunt beide avonden deelnemen aan het rozenkransgebed en de lichtprocessie.

Dag 7: Fatima
Een bijzondere dag! Fatima is de bekendste en ook de belangrijkste bedevaartplaats van Portugal met jaarlijks anderhalf miljoen pelgrims. U kunt een bezoek brengen aan de Genadekapel, waar het Mariabeeld staat dat 's avonds wordt meegevoerd in de lichtprocessie. 's Middags maakt u tijdens de kruisweg en de eucharistie nader kennis met het Heiligdom.

Dag 8: Salamanca
Vandaag gaan we naar de stad Salamanca in Spanje. Op eigen gelegenheid kunt u een bezoek brengen aan Cathedral Vieja y Nueva en het mooie plein, La Plaza Mayor. Overnachting nabij Burgos.

Dag 9: Lourdes
Via een prachtige route vervolgen we onze reis naar Lourdes. Het hotel, waar we twee nachten verblijven, ligt op geringe loopafstand van het Heiligdom, zodat u ruimschoots in de gelegenheid bent om dit te bezoeken.

Dag 10: Vrije dag
Vrije dag in Lourdes, die u geheel naar eigen wens kunt invullen. U kunt bij de Grot waar Maria aan het meisje Bernadette verscheen een kaarsje branden, deelnemen aan een viering, een mooie wandeling maken en natuurlijk Lourdeswater halen.

Dag 11: Rocamadour
We verlaten Lourdes en rijden naar Rocamadour, een prachtig bedevaartplaatsje tegen de rotswand van de Alzouvallei. Overnachting nabij Vierzon.

Dag 12: Terug in Nederland
De laatste dag van een bijzondere reis. Met de nodige stops komen we aan in Nederland.

Prijs
2 personen: € 1.049 p.p.
1 persoon: € 1.379 p.p.

Pelikaan Religieuze Reizen
Pelikaan Reizen organiseert naast vakantie- en culturele reizen ook een aantal religieuze reizen.

Religeuze Reizen hebben een bijzondere bestemming, omdat het om plaatsen gaat die een aparte rol vervullen of vervuld hebben in de geschiedenis van het Christendom. Deze reizen bieden een belangrijke religieuze meerwaarde boven het aantrekkelijke culturele en toeristische deel van de bestemmingen. Religie en beleving staan centraal bij de invulling van de programma's.

info

(088) 735 45 25
info@pelikaanreizen.nl
www.pelikaanreizen.nl

organisatiePelikaan Reizen
locatie
plaatsSantiago de Compostela (Spanje)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl