Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Reis
reis
Pelikaan Reizen

Pelikaan Reizen

Website E-mail

Haveneind 2
4761 BZ  Zevenbergen

(088) 735 45 25

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 15 t/m zondag 23 oktober 2011    Evangelie van 2011-10-15
 titelReis Historische bedevaartsoorden Frankrijk
beschrijving

Frankrijk is het bedevaartland bij uitstek en kent al sinds de jaartelling bedevaartplaatsen. Zo trekken bekende oorden als Lourdes, Lisieux en Rocamadour jaarlijks miljoenen bezoekers. Maar ook talloze kleine plaatsen zijn zeker een bezoek waard. Vézelay en Nevers zullen met hun religieus karakter en boeiende geschiedenis indruk op u maken. Laat u tijdens deze rondreis inspireren door het levensverhaal van de diverse heiligen in de mooie bedevaartplaatsen.

Dag 1: Reims
Vanaf verschillende opstapplaatsen rijden we naar de Noord-Franse stad Reims, waar we een bezoek brengen aan de kathedraal Notre-Dame. Dit gotische meester-bouwwerk uit de 13e eeuw, staat bekend om haar prachtige glas-in-lood ramen en de vele beelden die de buitenzijde van het gebouw sieren. Overnachting en diner in de omgeving van Avallon.

Dag 2: Vézelay
Na het ontbijt vervolgen we onze reis naar Vézelay. Dit stadje heeft een grote religieuze betekenis en wordt door veel pelgrims aangedaan op weg naar Santiago de Compostela. De beschermde abdijkerk, de basiliek La Madeleine, is zeker een bezoek waard. Hierna rijden we naar Nevers waar we lunchen in het gastenverblijf van het klooster St. Gildard. Na de lunch heeft u de gelegenheid het kloostercomplex te bezoeken waar Bernadette Soubirous de laatste jaren van haar leven gewoond heeft. Na afloop van de viering rijden we naar Clermont-Ferrand, waar we overnachten.

Dag 3: Rocamadour
Vandaag rijden we verder richting de Pyreneeën. Onderweg maken we een stop in Rocamadour, een bekende Franse bedevaartplaats die in de vroege middeleeuwen woonplaats van St. Amadour was. Hier zijn zeven heiligdommen te bezoeken. Na een gezamenlijke lunch rijden we verder naar Lourdes, de grootste en bekendste bedevaartplaats van Frankrijk (3 nachten).

Dag 4 en dag 5: Bezoek Lourdes
Deze twee dagen brengen we door in Lourdes, de plaats waar op 11 februari 1858 Maria verscheen aan de jonge Bernadette Soubirous. Sindsdien bezoeken jaarlijks bijna zes miljoen mensen dit bijzondere oord. Zij komen om Lourdes te beleven, in de voetsporen van Bernadette te treden en te drinken uit de bron die ontspringt in de grot waar Maria aan Bernadette verschenen is. U kunt tijdens uw verblijf deelnemen aan een eucharistieviering bij de grot, de sacramentsprocessie, de dagelijkse lichtprocessie en de internationale Hoogmis.

Dag 6: Mooie reisdag
Na een vroeg ontbijt verlaten we Lourdes en rijden we noordwaarts. Overnachting nabij Tours.

Dag 7: Tours
In de ochtend neemt onze gids ons mee door de Franse stad Tours. U komt meer te weten over de geschiedenis van deze stad en u ziet de abdijkerk St. Julien en de St. Gatien kathedraal. In de middag vertrekken we naar Lisieux (2 nachten).

Dag 8: Lisieux
Vrije dag in Lisieux, de op één na grootste bedevaartplaats van Frankrijk. Hier wordt de heilige Theresia van Lisieux vereerd. Zij was hier kloosterzuster in de Orde van de Ongeschoeide Karmelietessen. In de stijl van de bekende Sacré-Coeur in Parijs is aan de rand van de stad een basiliek gebouwd ter ere van de Heilige Theresa.

Dag 9: Naar Nederland
We verlaten Lisieux en rijden richting Nederland. Onderweg maken we een stop in Amiens voor een bezoek aan de Notre-Dame van Amiens: de grootste gotische kathedraal van Frankrijk. Aangekomen in Nederland brengen we u terug naar uw afstapplaats.

Prijs
2 personen: € 759 p.p.
1 persoon: € 999 p.p.

Pelikaan Religieuze Reizen
Pelikaan Reizen organiseert naast vakantie- en culturele reizen ook een aantal religieuze reizen.

Religeuze Reizen hebben een bijzondere bestemming, omdat het om plaatsen gaat die een aparte rol vervullen of vervuld hebben in de geschiedenis van het Christendom. Deze reizen bieden een belangrijke religieuze meerwaarde boven het aantrekkelijke culturele en toeristische deel van de bestemmingen. Religie en beleving staan centraal bij de invulling van de programma's.

info

(088) 735 45 25
info@pelikaanreizen.nl
www.pelikaanreizen.nl/busreizen

organisatiePelikaan Reizen
locatie
plaatsFrankrijk (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl