Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 16 mei 2004    Evangelie van 2004-05-16
 titelDevotionaliabeurs
beschrijvingVoor de 24e keer alweer vindt op zondag 16 mei de Devotionalia-verzamelbeurs plaats in de zalen van het uitgaanscentrum ‘De Tongelreep’, Antoon Coolenlaan 5 te Eindhoven van 9.00 tot 16.00 uur. Hier worden veel zaken, die in gebruik waren in de bloeitijd van het rijke roomse leven, aangeboden en geruild.

De Stichting Devotionalia verwacht uit zowel binnen- als buitenland veel bezoekers en vooral verzamelaars van beelden, wijwatervaatjes, kruisbeelden, medailles, rozenkransen, kerk- en religieuze boeken, paramenten, bid- en devotieprentjes en nog veel meer. In een groot aantal stands bieden gespecialiseerde verzamelaars hun materiaal aan. Deze keer is er speciale plaats ingeruimd voor een aantal moderne iconen van Wasili Wasin, die de kunst verstaat de structuur van het hout een vanzelfsprekend onderdeel te laten vormen van zijn voorstellingen. De afbeeldingen zelf, de kleuren en de ondergrond, komen overeen met de traditie van de Russische iconenschilders.

De entree bedraagt 1 euro.

infoStichting Devotionalia, Auke van der Meer, (040) 2413386
locatieUitgaanscentrum ‘De Tongelreep’, Antoon Coolenlaan 5
plaatsEindhoven (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl