Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
Pelikaan Reizen

Pelikaan Reizen

Website E-mail

Haveneind 2
4761 BZ  Zevenbergen

(088) 735 45 25

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 april t/m zondag 8 mei 2011    Evangelie van 2011-04-30
(Koninginnedag)
 titelReis Hét relikwie van Turijn
beschrijving

Het bekendste en wellicht meest bekritiseerde relikwie van het leven van Christus bevindt zich in Noord-Italië. De lijkwade van Turijn houdt vanuit de gelijknamige stad de wereld al eeuwen in discussie omtrent de authenticiteit van het kleed. Hoewel de Rooms-katholieke kerk het object nooit heeft erkend, ontstond vanaf vrijwel het begin een verering van de lijkwade en trok het vele pelgrims naar Turijn. Ga met ons mee voor een bezoek aan één van de mooiste steden van Noord-Italië!

Dag 1: Vertrek
Vanaf verschillende opstapplaatsen rijden we richting de Noord-Franse stad Metz. Hier kunt u talloze bezienswaardigheden zien, zoals één van de hoogste gotische kathedralen ter wereld: kathedraal Saint-Étienne, een 4e eeuwse Romeinse Basiliek en het karmelietenklooster. Overnachting nabij Straatsburg (2 nachten).

Dag 2: Straatsburg
Vandaag bezoeken we de prachtige stad Straatsburg onder leiding van onze gids. We bezoeken de kathedraal Notre-Dame, één van de beroemdste van heel Frankrijk, met haar astronomisch uurwerk. Na de wandeling kunt u deze stad op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 3: Citadel
Na het ontbijt gaan we naar Besançon. De stad wordt gedomineerd door de 17e eeuwse citadel die heden ten dage dé plaats is voor kunst en cultuur. Een bezoek aan de 9e eeuwse romaansgotische kathedraal St. Jean is zeker de moeite waard. Overnachting nabij Besancon.

Dag 4: Annecy
Na het ontbijt rijden we naar Annecy. Het historische stadje heeft naast vele culturele schatten, mooie kerken en kathedralen zoals de kathedraal van Saint-Pierre met een groot aantal 19e eeuwse kunstvoorwerpen. De Basilique de la Visitation trekt veel bedevaartgangers door de relieken van Franciscus de Sales en Jeanne de Chantal. Overnachting nabij Turijn (4 nachten).

Dag 5 t/m dag 7: Bezoek aan Turijn
Hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan Turijn. Belangrijkste religieuze bezienswaardigheid in deze Noord-Italiaanse stad is de lijkwade van Turijn, een eeuwenoude relikwie binnen het Christendom. Men zegt dat in dit kleed het lichaam van Christus werd gewikkeld na zijn kruisiging. Alhoewel de originele lijkwade zelden tentoongesteld wordt, is er in de Duomo, in de bijzondere Cappella della Sacra Sindone, een replica te bezichtigen. Hiernaast biedt Turijn nog vele andere religieuze bouwwerken zoals de imposante Basilica di Superga en Gran Madre di Dio. Eén dezer dagen maken we een stadswandeling met onze gids die ons meer vertelt over de geschiedenis en bezienswaardigheden van deze mooie stad. We zien vele palazzi, pleinen, de Koninklijke Residenties en uiteraard Mole Antonelliana.

Dag 8: Aosta
Na een vroeg ontbijt rijden we naar Aosta, waar we een bezoek brengen aan het kloostercomplex Sant'Orso uit de 12e eeuw. Hierna rijden we naar ons hotel nabij Freiburg.

Dag 9: Terug naar Nederland
Helaas alweer de laatste dag van deze mooie reis. Na het ontbijt rijden we naar het Duitse Maria Laach, waar we deze religieuze reis passend afsluiten met een gebed in de abdijkerk, waarna u wordt teruggebracht naar uw afstapplaats.

Prijs
2 personen: € 739 p.p.
1 persoon: € 979 p.p.

Pelikaan Religieuze Reizen
Pelikaan Reizen organiseert naast vakantie- en culturele reizen ook een aantal religieuze reizen.

Religeuze Reizen hebben een bijzondere bestemming, omdat het om plaatsen gaat die een aparte rol vervullen of vervuld hebben in de geschiedenis van het Christendom. Deze reizen bieden een belangrijke religieuze meerwaarde boven het aantrekkelijke culturele en toeristische deel van de bestemmingen. Religie en beleving staan centraal bij de invulling van de programma's.

info

(088) 735 45 25
info@pelikaanreizen.nl
www.pelikaanreizen.nl

organisatiePelikaan Reizen
locatieItalië & Frankrijk
plaatsTurijn (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl