Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Focolarebeweging
(Focolare)

Focolarebeweging

Website E-mail

Focolare is Italiaans voor vuurhaard
Lekenbeweging geïnspireerd door Chiara Lubich

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 t/m dinsdag 8 maart 2011    Evangelie van 2011-03-06
(Carnaval)
begintijd17:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBezinningdagen voor priesters en diakens
beschrijving

Onder het thema ‘Kerk als familie – een spiritualiteit van gemeenschap die de Kerk opbouwt’ biedt de Focolarebeweging bezinningsdagen aan voor katholieke ambtsdragers. Het is voor het eerst dat Focolare in deze vorm dagen van retraite verzorgt voor een brede doelgroep van priesters, diakens en kandidaten voor deze ambten.

De retraitedagen focussen op de vraag hoe de christelijke gemeenschap in de Kerk zichtbaar te maken, zowel vanuit de zending van alle gedoopten als vanuit de priesterlijke zending om de gemeenschap te dienen. Daarmee komen zowel het mariaal profiel (de charismatische dimensie van de Kerk) als het petrinisch profiel (de institutionele dimensie) aan de orde. Inspiratiebron is de spiritualiteit van gemeenschap, zoals die in de Focolarebeweging wereldwijd beleefd wordt en de doorwerking hiervan in de lokale Kerk.

Inleidingen

  • de geschiedenis van de ‘gemeenschapsspiritualiteit’, in het bijzonder in de pauselijke brief Novo Millennio Ineunte van Johannes Paulus II
  • stilte en gerichtheid op God in de spiritualiteit van de Focolarebeweging
  • gemeenschapsleven van de priester en mariaal priesterschap
  • vruchten van familie-zijn in Kerk, gezin en maatschappij
  • parochie als gemeenschap

Daarnaast is veel ruimte voor bezinning en groepsgesprekken, eucharistie, getijdengebed en aanbidding, stilte en persoonlijk gebed in kapel en in de natuur, persoonlijke gesprekken. momenten van ontspanning.

Van: zondag 6 maart 17.00 uur
Tot: dinsdag 8 maart 16.00 uur
Plaats:

Mariapolicentrum Mariënkroon
Abdijlaan 8,  5253 VP Nieuwkuijk
073-8440261

Kosten: € 90 (voor wie korter aanwezig is een deel daarvan)
Aanmelding: vóór 14 februari 2011

Focolare
Focolare is een kerkelijke beweging die zich vanuit het evangelie in alle delen van de wereld inzet voor eenheid en verbondenheid binnen de rooms-katholieke Kerk, voor de eenheid onder alle christenen, voor de interreligieuze dialoog en voor sociale cohesie in wereld en maatschappij.

In 2002 heeft de Focolarebeweging haar landelijk centrum gevestigd op het terrein van de cisterciënzerabdij Mariënkroon te Nieuwkuijk. Focolare verzorgt daar programma’s voor mensen van verschillende levensstaat, leeftijd en kerkelijke achtergrond.

info

Drs. A. Verest, pastoor H.Hartparochie Eindhoven
(040) 244 88 22
mariapolicentrum@marienkroon.nl

organisatieFocolarebeweging
locatieMariapoli Mariƫnkroon, Abdijlaan 8
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl