Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cursus
cursus
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf vrijdag 4 maart 2011    Evangelie van 2011-03-04
 titelCursus gregoriaans in Wognum
beschrijving

De Nederlandse Gregoriusvereniging organiseert samen met de “Vrienden van het Gregoriaans” een cursus gregoriaans in Wognum. De gregoriusvereniging is een instituut dat kerkmuziek stimuleert.

Het koor “Vrienden van het gregoriaans” bestaat al 42 jaar en zingt voornamelijk in West-Friesland maar ook bij tal van andere gelegenheden in Noord-Holland. Oprichters van het koor waren Jan Hand (Wognum) Hil Schipper en Henk Kooter( Spanbroek) en Jos van der Linden (Obdam).

Het koor wordt nu geleid door Thom ten Harkel uit Ursem. Organist is Vincent Molenkamp uit Hoorn. Het koor telt 29 leden.

Om de toekomst van deze kerkmuziek veilig te stellen, worden nieuwe kandidaat-zangers gezocht. Daartoe start samen met de NSGV een cursus gregoriaans. Er wordt kennis gemaakt met notenschrift, liturgie en er zal gezamenlijk worden gezongen. Ook voor zangers die in hun parochie al gregoriaans zingen is dit een welkome aanvulling op hun/haar kennis. Ook dames zijn welkom op de cursus.

De cursus wordt gegeven in Wognum in Cultureel Centrum ’t Trefpunt aan de Sportlaan 11.  Cursusleider is Mark Heerink van de NSGV uit Hoorn.

De data zijn 4, 11, 18 maart en 1 april en de kosten bedragen € 20

U kunt zich opgeven tot één week voor de aanvang van de cursus bij Mark Heerink.

info

Mark Heerink
(06) 23 400 843
m.heerink@planet.nl

Nico Fit
(0229) 581 501
n.w.m.fit@quicknet.nl

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieCultureel Centrum ’t Trefpunt, Sportlaan 11
plaatsWognum
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl