Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 27 maart 2011    Evangelie van 2011-03-27
begintijd14:30 uur
 titelMars voor het leven
beschrijving

Op zondag 27 maart 2011 om 14.30 uur zal een tweede Mars voor het Leven in Brussel plaatsvinden.

Na het grote succes van de eerste mars vorig jaar met meer dan 1.700 deelnemers, hebben de organisatoren besloten een tweede mars te organiseren. Het initiatief voor deze marsen komt uit van studenten. De mars is pluralistisch en apolitiek, en heeft tot doel op te komen voor de rechten van de vrouw en het ongeboren kind.

Het zal dan 21 jaar zijn, dag op dag, na de depenalisering van abortus in België. De organisatoren eisen dat de overheid de vrouw op juiste wijze informeert over de zware fysische en psychologische gevolgen van een abortus en dat zij haar de concrete middelen geeft om voor het leven te kiezen. De organisatoren vragen ook de afschaffing van de wet Lallemand-Michielsens die het zwakste lid van onze maatschappij elke bescherming ontneemt.

De Beweging voor Christelijke Solidariteit roept alle vrienden voor het leven op om - los van hun politieke en religieuze overtuiging - dit studenteninitiatief te ondersteunen. Want, het recht op leven, is het mooiste mensenrecht.

info

Philippe Van der Sande
0486 / 318720
philippe.vandersande@slynet.be

locatieKoningsplein
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl