Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 maart 2011    Evangelie van 2011-03-06
(Carnaval)
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTheater Weer-zin over depressie en zelfdoding
beschrijving

Op zondagmiddag 6 maart a.s. speelt Theater Traxx opnieuw de voorstelling Weer-zin in het bisdom Haarlem-Amsterdam. Vorig jaar maart was dat in Schagen, nu in Heiloo. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor deze voorstelling, die gaat over depressie en zelfdoding onder jongeren.

Helaas komt het veelvuldig voor dat jongeren het leven moeilijk vinden en soms niet meer aankunnen. In een uiterste geval gebeurt het zelfs dat een jongere zichzelf van het leven berooft. Dat roept de vraag op: Wat is er aan de hand? Veel jongeren zijn eenzaam en depressief en weten niet hoe ze hiermee om moeten gaan. Aan de buitenkant laten ze het vaak niet duidelijk zien.

Als een jongere tot zelfdoding is overgegaan, roept dit vaak vragen op als:

  • Hoe kan dat?
  • Waarom hebben familie en vrienden het niet gezien?
  • Waarom sprak de jongere er niet over?
  • Hij/zij leek altijd zo vrolijk, was hij/zij dat dan eigenlijk niet?

Theater Traxx speelt professionele voorstellingen door en voor jongeren over zinvolle thema's die actueel zijn onder jongeren. Er wordt professioneel onderzoek gepleegd naar het thema en ook de voorstelling wordt door professionals in elkaar gezet en gespeeld.

Wij willen graag aandacht besteden aan bovengenoemde problematiek. Vandaar dat wij de voorstelling Weer-zin opnieuw hebben geboekt voor zondagmiddag 6 maart 2011. Dit keer in het Julianaklooster in Heiloo. Weer-zin is een voorstelling over ervaringen en signalen, die o.a. bij een ongelukkig gevoel horen. Een gevoel dat eenzaamheid en somberheid kan veroorzaken, en zelfs tot depressie kan leiden of tot vragen stellen bij het leven zelf.

De voorstelling maakt duidelijk dat je dat niet altijd alleen hoeft op te lossen. Er is hulp mogelijk en er zijn verschillende manieren en keuzes om je leven anders in te richten! Oftewel: hoe krijg je weer zin in het leven?

Doordat de beschreven 'rottige' gevoelens als zwaar en zwak ervaren kunnen worden, heeft Traxx ervoor gekozen om het minder beladen te maken, door multidisciplinaire middelen in te zetten, waaronder film, veel live muziek (rap) en humor. Weer-zin is daardoor een voorstelling geworden met een lach en een traan.

Verhaal
Daan is vijftien jaar en oogt als een leuke en muzikale jongen. Op een dag gaat het nieuws rond dat hij is weggelopen. Zijn ouders, school en vrienden zijn stomverbaasd, want wat voor reden zou Daan nu hebben om weg te lopen...
Zijn broer Joost gaat op zoek. Via flashbacks wordt duidelijk dat Daan zich al vrij lang rot voelt en dat niet meer wil voelen. Hij schaamt zich ervoor en heeft het altijd weten te maskeren...

Datum: zondag 6 maart 2011 van 13.30 - 17.00 uur (voorstelling + nagesprek)
Locatie: Heiloo, Onze lieve Vrouw ter nood), Hoogeweg 65, 1851 PJ Heiloo
Kosten: € 10 p.p. (incl. koffie/thee)

info

Karin Blaauw
karinblaauw@hetnet.nl
(072) 57 123 24

www.theatertraxx.nl/?page_id=98

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieOnze lieve Vrouw ter nood), Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl