Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerzondag 20 juni 2004    Evangelie van 2004-06-20
 titelNachtgedachten in de geest van Bonifatius
beschrijvingHet RKK-tv-programma De Eerste Gedachte/Nachtgedachten besteedt vier uitzendingen aandacht aan Bonifatius:

Zondag 30 mei: De zendeling Bonifatius door de ogen van bisschop Eijk
Zondag 6 juni: de pelgrim Bonifatius, door de ogen van componist Frans Keverkamp en liturgist Andries Govaart
Zondag 13 juni: De herontdekking van Bonifatius in het beeld van Titus Brandsma
Zondag 20 juni: In de geest van Bonifatius

Het is dit jaar precies 1250 jaar geleden dat de monnik en bisschop Bonifatius in de omgeving van het Friese Dokkum werd vermoord. Aanleiding voor het bisdom Groningen om een speciaal Bonifatiusjaar uit te roepen met diverse activiteiten rond de patroonheilige van dit bisdom. Het spirituele RKK-tv-programma De Eerste Gedachte/Nachtgedachten besteedt vanaf zondag 30 mei in een viertal uitzendingen aandacht aan de betekenis die deze martelaar en prediker heeft voor mensen in deze tijd.

Sterfdag
In enkele portretten en in een impressie van de grote herdenkingsdag in Dokkum komt op zijn sterfdag 12 juni de nagedachtenis van Bonifatius tot leven. In de serie zijn onder meer te zien: de Groningse bisschop W. Eijk, de componist Frans Keverkamp en tekstdichter Andries Govaart, die samen een Bonifatiuslied componeerden en de kunstenares Natasje Bennink, die in opdracht van het bisdom een meer dan mansgroot standbeeld maakt van de Friese karmeliet en bewonderaar van Bonifatius, Titus Brandsma.

Onthulling beeld
Op 12 juni wordt het beeld van Titus Brandsma onthuld bij de Bonifatiusbron in Dokkum. Bij deze plechtigheid zijn niet alleen alle Nederlandse bisschoppen aanwezig, maar ook enkele Duitse en een Engelse bisschop, uit de streek waar Bonifatius geboren werd.

info
locatie
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl