Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 11 juni 2004    Evangelie van 2004-06-11
 titelPremière Bonifatius Passie
beschrijvingOp 11 en 26 juni, midden in het Bonifatiusjaar, wordt in de Grote of St. Martinuskerk op de Markt te Dokkum een bijzondere productie over de persoon Bonifatius gebracht: De Bonifatius Passie.

Het muzikaal organisatiebureau Promovocaal gaf begin 2003 aan tekstschrijfster Ina Sijtsma en aan componist Anne E. de Bruijn de opdracht om in samenwerking met elkaar een muzikale collage te gaan maken.
Een collage van tekst en muziek over het leven van Bonifatius; zijn missie, zijn gedachteleven, zijn kwetsbaarheid... gezien door de ogen van een vrouw.
Lioba was de vrouw in het leven van Bonifatius waarmee hij een innige band had. Ze was zijn nicht; maar meer nog waren ze zielsverwanten. Er bestaat een bewaard gebleven briefwisseling tussen nicht en oom, die o.m. materiaal leverde voor deze Bonifatius Passie.

De uitvoering zal scenisch vormgegeven worden. Er wordt gezongen door een klein vrouwenkoor en een klein mannenkoor. Een spreekstem en 3 instrumenten (pauken, gamba en clavecimbel) begeleiden het vocale gedeelte. Het geheel zal een verstilde kloosterachtige sfeer hebben...

Ben Brunt (bas) en Marijke Rodenburg (sopraan) zullen respectievelijk de rollen van Bonifatius en Lioba vertolken.
Componist en dirigent Anne E. de Bruijn heeft de algehele muzikale leiding.

De première van deze bijzondere muzikale gebeurtenis zal zijn op:
11 juni om 12.30 uur, als lunchconcert tijdens het Historisch Congres dat die dag in Dokkum wordt gehouden.
Het concert dat ongeveer een uur duurt, is niet alleen toegankelijk voor congresgangers; alle belangstellenden zijn van harte welkom!
Toegangsprijs: Є 5,00

Op 26 juni wordt de Bonifatius Passie nog twee maal uitgevoerd tijdens de Bonifatius Muziekpromenade, en wel om 14.00 en om 16.00 uur. Alle uitvoeringen zullen plaatsvinden in de Grote of St. Martinuskerk op de Markt te Dokkum.

infoM. Rodenburg, (0519) 294681
promovocaal@hotmail.com
locatieGrote of St. Martinuskerk
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl