Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 mei 2004    Evangelie van 2004-05-09
 titelOrgelbespeling door pater Janssens
beschrijvingZondag 9 mei a.s. zal oud-rector Gé Janssens weer het prachtige Franssenorgel in de Kapel in 't Zand bespelen. In de meimaand vindt op iedere zondagmiddag om 3 uur een orgelbespeling of orgelvesper plaats.

Pater Janssens is Roermondenaar van geboorte en redemptorist. Tijdens zijn priesteropleiding kreeg hij orgellesen van de Nijmeegse musicus pater Ben Kahmann. Hij was studentenpastor in Heerlen en rector-directeur van Bezinningscentrum de Zwanenhof in Zenderen. In 1997 werd hij rector van het Klooster in 't Zand. Zijn rectoraat was echter van korte duur, omdat hij in 1999 tot provinciaal overste van de congregatie werd gekozen. Ondanks deze drukke taak weet hij toch nog tijd te vinden voor een van zijn grootste passies: het orgel.

Zondag voert pater Janssens werken uit van Bach, Telemann, Reger en de orgelcomponist Vierne. Van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen speelt hij de bekende Sonata da Chiesa. Hij besluit de bespeling met een improvisa op het Victimae paschali laudes, de sequentia van Pasen.

Tijdens de meimaand is dagelijks van 2 tot 5 uur de tentoonstelling geopend over de verering van O.L.Vrouw in 't Zand in de dagkapel, te bereiken vanuit de processiegang. De tentoonstelling bestaat uit foto's van processies vanaf 1919, zilveren ex voto's, kerkboekjes en prentjes en allerlei processie-attributen en devotionalia vanaf het eind van de 19e eeuw. Een copie van het genadebeeldje is gekleed in de mantel, waarin Maria regelmatig werd gekleed tot 1866.

info(0475) 332886
info@centrumdekapel.nl
www.centrumdekapel.nl
locatieKapel in 't Zand, Parklaan 3
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl