Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 31 mei 2004    Evangelie van 2004-05-31
 titelVoettocht naar Kornelimünster
beschrijvingDe Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert op Pinkstermaandag 31 mei 2004 een wandeling vanuit Wittem naar het oude bedevaartstadje Kornelimünster in de Eifel, even ten zuiden van Aken.

De wandeling begint om plm. 08.30 uur; dat is direct aansluitend op de Eucharistieviering van 08.00 uur in de kloosterkerk van Wittem.

Wie de tocht van 28 kilometer met ruim vier kilometer wil bekorten, kan een uur later starten vanaf Abdij St.Benedictusberg te Mamelis (tussen Nyswiller en Lemiers).

Daar is om plm. 09.30 uur in de crypte de officiële start met de pelgrimszegen en een korte inleiding op het thema van deze pelgrimage: ‘Grenzeloos’. We verbinden daarmee ‘Pinksteren’ met de actualiteit van het nieuwe Europa, dat hopelijk ook een gastvrij en ‘grenzeloos’ thuis wordt voor een veelkleurige samenleving.

De tocht voert daarna naar het Genoveva-bedevaartkerkje van Holset, waar een korte pauze is. Een langere pauze is er bij het Drielandenpunt. Rond 12.00 uur gaat de wandeling vandaar uit verder door het Aachener Wald. Bij een wegkruis aan de ‘Pilgerweg’ is er weer een moment van bezinning, en de ‘Pioniersquelle’, een picknick-plaats met een bronnetje, nodigt opnieuw uit tot een rustpauze.

De wandeling eindigt in de voormalige abdijkerk aan de Markt te Kornelimünster, waar tegen 16.00 uur een korte afsluitende viering is.

Daarna is er gelegenheid om deze oude St.Cornelius-proosdijkerk te bezichtigen en nog wat te vertoeven in het gezellige stadje, voordat om 17.30 uur een bus via Abdij Mamelis terugrijdt naar Wittem. Men kan overigens ook met openbaar vervoer via Aken terug naar Nederland.

Men kan gebruik maken van door de SPV georganiseerd busvervoer (kosten € 7,- p.p.). Plaatsreservering in volgorde van aanmelding, vóór 26 mei a.s., via tel.nr. 045 - 5 463 563 (b.g.g. 043 - 450 3622) of via e-mail: spvlimburg@hotmail.com .

info(045) - 5 463 563 (b.g.g. 043 - 450 3622), spvlimburg@hotmail.com
locatieWittem naar Kornelimünster
plaatsKornelimünster (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl