Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerdinsdag 7 september 2004    Evangelie van 2004-09-07
 titelVormingsjaar voor novicen en aankomend seminaristen
beschrijvingInformatiebijeenkomst om 14.30 uur voor begeleiders van novicen en initianten die meedoen aan het vormingsinitiatief dat vanaf eind september in de Abdij van Postel van start gaat.

Het Gemeenschappelijke Noviciaatswerking en Initiatiejaar Seminarie (G.N.W) zal eind september 2004 - na één jaar onderbreking door gebrek aan kandidaten - opnieuw van start gaan o.l.v. P.Nicolaas Gorts, norbertijn van Postel, en zr. Karine Willems van het Convent van Betlehem van Duffel. Omwille van praktische redenen vindt het dan ook zijn nieuw onderkomen in de abdij van Postel.

De G.N.W richt zich tot alle mannelijke en vrouwelijke novicen van Nederland en België, maar ook tot alle initianten voor de diocesane seminarieopleiding. Naast een aantal basiscursussen zoals Bijbel, Spiritualiteit van het religieuze leven, Liturgie, Geloften, Gebed enz...bestaat een ander deel van het programma uit een reeks inleidingen en getuigenissen gegroepeerd onder drie grote thema’s:

1) In welke wereld leven wij? ;
2) In welke Kerk leven wij ?
3) Aspecten van religieus gemeenschapsleven en het leven van een priester.

Het is een heel aanbod dat samengebald wordt in een 22-tal lesweken verspreid over twee dagen per week (maandag en dinsdag) en drie trimesters. Het is de bedoeling dat het aangebodene in het thuisnoviciaat verder verwerkt wordt. Om deze verwerking optimaal te kunnen begeleiden wordt verwacht dat de novicemeester(es) of een opleidingsverantwoor-delijke mee het programma volgt. Een bijkomend pluspunt voor de aanwezige verantwoordelijken is de ervaring van collegiale support bij het samen bespreken van verschillende aspecten van de opleiding.

Voor de novicen en initianten is de G.N.W méér een gebeuren dan een af te werken lesprogramma. Het is immers ook samen bidden en liturgie vieren, samenzijn in uren van sport en ontspanning met leeftijdgenoten. De confrontatie met andere spiritualiteiten kan de eigen keuze alleen maar dieper doen begrijpen, uitzuiveren en bevestigen.

Laat ons allen samen de handen in elkaar slaan om aan jonge mensen dit uitgelezen en rijk vormingsaanbod te kunnen aanbieden.

infoAbdij van Postel, Nicolaas Gorts o.praem
Abdijlaan 16, 2400 Mol
014/378121
nicolaasgorts@hotmail.com
www.abdijpostel.be
locatieAbdij Postel, Abdijlaan 16
plaatsMol (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl