Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 5 t/m vrijdag 26 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-05
 titelRondreis Frankrijk- Spanje Bisdom Roermond
beschrijving

Vanuit Limburg worden twee geheel verzorgde reizen naar de Wereldjongerendagen in Madrid georganiseerd. De eerste optie die je kunt kiezen is een drieweekse reis per bus door Frankrijk en Spanje met deelname aan het voorprogramma in Avila en vervolgens de WJD zelf. Optie twee is een Retourtje WJD: een 12-daagse reis per vliegtuig rechtstreeks naar het wjd-voorprogramma en aansluitend de echte Word Youth Days in Madrid.

Rondreis Frankrijk- Spanje (5-26 augustus)
De insteek die we gekozen hebben, is die van de Karmelitaanse spiritualiteit. Een spiritualiteit die het innerlijk geestelijk leven centraal stelt. In dat kader maken we kennis met enkele van de belangrijkste religieuze plaatsen in Europa. We vertrekken op 5 augustus per bus vanuit Echt, de voormalige woonplaats van de heilige zuster Benedicta a Cruce, Edith Stein.

We koersen naar Noord-Frankrijk en komen via de D-Daystranden van Normandië in de bedevaartplaats Lisieux. Je zult niet de eerste zijn die diep geraakt wordt door het levensverhaal van de heilige Theresia van Lisieux! De volgende dagen gaan we via Chartres (met haar beroemde kathedraal) naar Nevers, waar de begraafplaats is van de nog helemaal intact gebleven heilige Bernadette Soubirous. Aansluitend bezoeken we de wereldberoemde Mariabedevaartplaats Lourdes in de Pyreneeën. Hier verscheen in 1858 Maria aan Bernadette. Elk jaar komen in Lourdes meer dan zes miljoen pelgrims bidden bij de grot van de verschijningen. De eerste halteplaats in Spanje is vervol¬gens Avila (h. Teresia van Avila).

Daar blijven we enkele dagen om deel te nemen aan het wjd-voorprogramma van het plaatselijke bisdom, de ‘Days in the Diocese’. Op 16 augustus reizen we door naar Madrid voor het hoofdprogramma van de wjd. Als op 21 augustus het officiële programma in Madrid is afgelopen, gaan we niet rechtstreeks naar huis. Nee, we gaan naar Barcelona, de bruisende stad aan de kust van Spanje en het beroemde bedevaartsoord Montserrat. We rijden vervolgens door Frankrijk terug naar huis en blijven onderweg nog twee dagen in de beroemde bezinningsplaats voor jongeren, Taizé. Op 26 augustus eindigen we weer in Echt. Kortom, geen moment om je te vervelen! Een unieke ervaring die je leven zal veranderen!

Een comfortabele touringcar brengt je overal heen en aan alle maaltijden en excursies is gedacht: deze zijn inbegrepen in de prijs.

info

Marie-José Degens
(beleidsmedewerker jeugd):
m.degens@bisdom-roermond.nl
(06) 2098 0556
(0475) 386 835

Jos Valke (projectleider WJD):
j.valke@bisdom-roermond.nl
(0475) 386 824

www.bisdom-roermond.nl/wereldjongerendagen

organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsMadrid (Spanje)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl