Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 10 januari 2011    Evangelie van 2011-01-10
begintijd18:00 uur
eindtijd20:30 uur
 titelStartbijeenkomst Diaconale Leerweg
beschrijving

De toekomst van de kerk en van ons katholieke geloof ligt in de versterking van onze katholieke identiteit en in de relevantie die wij hebben voor mensen en voor de samenleving.Dat is waar het bisdom Groningen-Leeuwarden de komende jaren aan wil werken. Een eerste concrete stap daarin is de Diaconale Leerweg.

In 2011 worden vier modules van vier avonden aangeboden waarin alle diaconale facetten worden behandeld. Aan de orde komen: Traditie en Bijbel, de organisatie van diaconie in de parochie, De PCI, contacten in de wijk en met maatschappelijke organisaties enz. We zullen ook op excursie gaan en gastdocenten uitnodigen.
In 2012 zullen deelnemers zich scholen in het projectmatig werken. Wanneer je met minder mensen en minder geld toch relevant wilt zijn als Kerk, is projectmatig werken erg belangrijk.

De Diaconale Leerweg richt zich op Kerngroepen diaconie van samenwerkende parochies. Kerngroepen bestaan uit leden van het pastoraal team, het (samenwerkende) parochiebestuur, het PCI-bestuur en diaconaal betrokkenen.

Er is een Diaconale Leerweg voor Friesland in Joure en voor Groningen en Drenthe in Assen. De bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Er wordt per bijeenkomst gemiddeld één uur voorbereiding gevraagd.

Inschrijven kan nog tot en met 3 januari 2011. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

De startbijeenkomst voor de deelnemers vindt plaats op maandag 10 januari, van 18.00 tot 20.30 uur. Locatie: Revalidatie Fryslân (voorheen Lindesteyn) Hoofdstraat 3, 9244 CL, te Beesterzwaag.

De Leerweg wordt aangeboden door het bisdom Groningen-Leeuwarden en gegeven door het Katholiek Maatschappelijk Activeringswerk.

info

info@solidairgroningendrenthe.nl
opb@bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieRevalidatie Fryslân (voorheen Lindesteyn), Hoofdstraat 3
plaatsBeetsterzwaag (Friesland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl