Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 5 t/m zondag 9 mei 2004    Evangelie van 2004-05-05
 titelBijbel in beeld
beschrijvingIn de periode 18 april tot en met 9 mei wordt een tentoonstelling gehouden van werken van de heer Wim Johannesma in de Sint Christinakerk aan de Vroenhof.

Deze tentoonstelling heeft als titel: bijbel in beeld. Het gaat om kunstwerken behorend bij de zondagslezingen zoals we die elke zondag horen in de H. Mis. Zoals u wellicht weet zijn de lezingen in het Romeinse missaal onderverdeeld in een cyclus van drie jaar en aangeduid met de zogenaamde jaren A, B en C. Momenteel lezen we uit het Jaar C en de werken die we laten zien hebben betrekking op dat jaar C.

De werken zijn ook in boekvorm uitgegeven. Naast de grafische werken zijn ook teksten bij de tekeningen gemaakt die weer betrekking hebben op de lezingen van de zondagen. Er zijn drie verschillende boekjes, voor elke cyclus een apart boekje die ook zijn gekenmerkt met de letters A, B en C. Deze boekjes zijn tijdens de tentoonstelling te koop en kosten € 10,- per stuk.

De werken zijn oorspronkelijk uitgevoerd in zwart/wit en bedoeld als illustratie voor bijvoorbeeld parochiebladen. De tentoongestelde werken zijn door de heer Johannesma vergroot en ingekleurd. In totaal worden zo’n 80 werken tentoongesteld.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen op donderdagen en zondagen van 15.00 tot 17.00 uur. De kunstenaar zal zelf aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven.

infoWim Johannesma: (045) - 5721697 of 06 - 22450656
L. Joosten, parochie (043) - 4093459
locatieSint Christinakerk
plaatsEijsden (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl