Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 19 december 2010 t/m zondag 2 januari 2011    Evangelie van 2010-12-19
(4e zondag vd Advent - Rorate)
 titelKerststallenroute Baarn
beschrijving

Rond Kerst 2010 wordt voor het vijftiende achtereenvolgende jaar de kerststallenroute in Baarn georganiseerd. In ruim zestig Baarnse tuinen staan kerststallen, die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Men kan de route bij voorkeur lopend en fietsend, of eventueel per auto afleggen. De kerststallenroute kent een grote variatie: stallen, schilderijen, wandkleden, kinderkerststallen, etcetera. Deze kerststallen en kersttaferelen zijn voor het overgrote deel zelf door de deelnemers gemaakt.

Ook 's avonds zijn de stallen goed te bezichtigen. Ze zijn goed verlicht, maar het is wel aan te raden een zaklampje mee te nemen voor hen die de route niet uit hun hoofd kennen. Bij elke kerststal staat de volgende stal aangegeven op een routekaartje aan het hek.

De stallen staan vanaf zondag 19 december 2010 tot en met zondag 2 januari 2011. De routebeschrijving is via deze website te downloaden, maar deze is ook bij de Baarnse VVV vanaf 14 december te verkrijgen. De route begint bij de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat in Baarn, en wel bij de oude kosterswoning rechts naast/achter de kerk. De stal in de Nicolaaskerk zelf is niet alle dagen vrij te bezichtigen, aangezien de kerk niet elke dag open is. De kerk is in elk geval wel grotendeels op eerste en tweede Kerstdag open tot ongeveer 16.00 uur. Houd u er rekening mee dat er om 10.00 uur een H. mis is en de stal in die tijd niet vrij bezichtigd kan worden.

Eerste Kerstdag om 15.00 uur vindt in de kerk het traditionele 'kindje wiegen' plaats: kinderen komen dan verkleed als Jozef, Maria, herder of engel naar de stal en er worden liedjes gezongen en verhalen verteld. Iedereen is welkom.

De route begint rechts naast/achter de Nicolaaskerk
en volgt dan de volgende straten:



Kerkstraat
Dalweg
Eemnesserweg
Nieuw Baarnstraat
Nassaulaan

Smutslaan
Steijnlaan
Molenweg
Nassaulaan
Krugerlaan

Wittelaan
Altalaan
Sophialaan
Bothalaan
Nassaulaan

Naast de stallen die op de route liggen kunt u op de volgende adressen ook een kerststal bewonderen:

  • D’Aulnis de Bourouilllaan 16
  • Cantonlaan 9a
  • Faas Eliaslaan 32
  • Laanstraat 109 (Wereld Winkel, waar een prachtige collectie kerststallen te koop is)
  • Lindenlaan 39
  • Prof. Meijerslaan 20
  • Stationsweg 51

Bij de kinderboerderij Canton is op 21 december van 18.00 tot 20.30 uur een levende kerststal te bewonderen.

De Christelijk Gereformeerde Kerk op Nassaulaan 17 is op 22, 23, 24 en 26 december 's avonds open voor een praatje en een warm drankje.

info

www.nicolaasnet.nl/kerststallenroute

locatie
plaatsBaarn (Utrecht)
postcode37
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl