Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 t/m zondag 3 juli 2011    Evangelie van 2011-07-02
(Onbevlekt Hart van Maria)
 titelGezinsreis (weekend) Trier en Echternach
beschrijving

In het weekend van 2 en 3 juli 2011 organiseert Bisdom 's-Hertogenbosch een gezinsreis naar Trier en Echternach.

Gaat u ook mee naar de graven van de heilige apostel Matthias in Trier en van de heilige Willibrord in Echternach?

De grote bedevaart naar Rome in het jubileumjaar 2009, waaraan ruim 1.000 pelgrims deelnamen, krijgt een vervolg dicht bij huis. Ook nu zijn parochies, pastores, koren, jong en oud weer van harte uitgenodigd mee te gaan naar Trier en Echternach. Wij nodigen u in het bijzonder uit om als parochie of dekenaat samen op bedevaart te gaan onder het motto ‘Groeien in geloof, en geloven in groei’. In Trier, de oudste stad van Duitsland, ligt de heilige apostel Matthias begraven en in Echternach bevindt zich het graf van de H. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroon van de Nederlandse Kerkprovincie. De reis is een echte pelgrimstocht met gebedsmomenten, bezinning, vernieuwing van de doopbeloften en twee eucharistievieringen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor cultuur en ontmoeting.

De bedevaart naar Echternach en Trier wordt georganiseerd in samenwerking met VNB (Vereniging Nationale Bedevaarten).

Trier
In de crypte van de Matthias Abdijkerk worden de relikwieën van H. apostel Matthias sinds de 12e eeuw bewaard. Het kerkgebouw is centraal gelegen te midden van een groot middeleeuws kloostercomplex en werd tussen de 10e en 12e gebouwd. Ook de eerste bisschoppen van Trier liggen hier begraven.  

De Dom van Trier (Dom St. Peter) is de kathedraal van Trier en de oudste bisschopskerk van Duitsland. Hij gaat in de kern terug op een Romeinse basilica die vanaf 326 werd gebouwd door de Romeinse keizer Constantijn de Grote. Keizer Constantijn begon in 326 niet alleen met de bouw van zijn basiliek in Trier, maar ook met de Oude Sint-Pietersbasiliek van Rome, de Graf- en Verrijzeniskerk in Jeruzalem en de Geboortekerk van Bethlehem. Waarschijnlijk werd de kerk in Trier gebouwd op de plaats van het paleis van keizerin Helena, de moeder van Constantijn.

Echternach
De tegenwoordige basiliek is de vijfde kerk die op deze plek gesticht werd. De eerste kerk werd door St. Willibrord gebouwd. In 1906 werd het gebeente van St. Willibrord, dat ten gevolge van de Franse Revolutie in de parochiekerk van St. Petrus en Paulus bewaard werd, plechtig overgebracht naar de kerk. In 1939 werd de kerk verheven tot de rang van een pauselijke basilica, waarvan de onderscheidingstekens (klokje en paraplu) getuigen, die in het koor rechts en links van het hoofdaltaar te zien zijn.

Programma

Zaterdag 2 juli
7.00 uur Vertrek met gezinsbus vanaf de Parade te ‘s-Hertogenbosch
12.00 uur Aankomst Trier, gezamenlijk middaggebed in Matthiaskerk
13.00 uur Kinderprogramma met sport en spel in een park/natuurgebied. Ouders hebben de mogelijkheid voor culturele/religieuze wandeling
17.00 uur Gezamenlijke eucharistieviering in Dom Trier
19.00 uur Vertrek bus naar gezinshotel, diner, vrije tijd, overnachten
 
Zondag 3 juli
8.00 uur Ontbijt
9.00 uur Vertrek met gezinsbus naar Echternach
10.00 uur Aankomst Echternach, vrije tijd voor gezinnen
11.45 uur Oefenen kinderen springprocessie
12.00 uur Processie, eucharistie in Willibrord basiliek, aanbidding met zegen
14.00 uur Vertrek bus (inclusief lunch) naar Banneux
16.00 uur Aankomst Banneux, ruimte bezoek heiligdom/religieuze winkels per gezin
17.30 uur Gezamenlijk diner
18.30 uur Vertrek gezinsbus naar 's-Hertogenbosch
21.00 uur Aankomst in ‘s-Hertogenbosch

info

VNB
(073) 681 81 11
www.vnbreizen.nl

huwelijkengezin@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieTrier en Echternach
plaatsTrier (Duitsland)
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl