Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 december 2010    Evangelie van 2010-12-18
begintijd16:00 uur
 titelVredeslicht vanuit Bethlehem ophalen
beschrijving

Jaarlijks wordt het vredeslicht in Bethlehem door een kind ontstoken aan de vredesvlam en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan twintig jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht over de wereld, dat in het donker de weg wijst naar vrede. Met dit idee gaan verschillende scoutinggroepen uit de regio Parkstad op zaterdag 18 december het vredeslicht ophalen in Utrecht en wordt die avond aan alle andere geïnteresseerden in Limburg de gelegenheid geboden het vuur op te halen in Heerlen.

Zodoende kan het licht gebruikt worden bij de eigen kerstviering in scouting-, tiener- of jongerengroep, bij een kerst-in voor senioren of tijdens de liturgische vieringen in de parochiekerk.

Om 16.00 uur komt het Vredeslicht aan op het Raadhuisplein in Landgraaf waar dan een feestelijke bijeenkomst plaatsvindt. Het vuur kan vervolgens worden afgehaald bij winkelcentrum Op de Kamp.

Tevens tussen 19.00 uur en 21.00 uur bij het regiocentrum Scouting Parkstad, Jamboreepad 2 in de Heerlense wijk Meezenbroek.

Afhalers worden verzocht zelf een goede lantaarn mee te nemen om het vredeslicht in te vervoeren.

Wie die avond niet in de gelegenheid is om het vuur af te halen, kan ook een afspraak maken via telefoonnummer 06-22490222.

info

06-22490222
www.bisdom-roermond.nl/nieuws/detail.php?ID=1157

organisatieBisdom Roermond
locatieRegiocentrum Scouting Parkstad, Jamboreepad 2
plaatsHeerlen (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl