Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 12 december 2010    Evangelie van 2010-12-12
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd15:30 uur
 titelA Festival of Lessons and Carols
beschrijving
Datum Zondag 12 december 2010
Locatie St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat Middagconcert
Tijd 15.30 uur
Entree Vrij, collecte na afloop
Website www.sintwillibrorduskerk.nl

Een Concert met schitterende Christmas Carols en koormuziek voor de tijd van advent en kerst.
Op zondag 12 december wordt de Willibrordkerk alvast in kerstsfeer gehuld met een heus brits advent concert door Capella Augustini. Er worden Carols gezongen, en een aantal schitterende koorwerken en u kunt zelfs meezingen! U wordt op aanstekelijke wijze uitgenodigd een aantal prachtige klassieke Christmas Carols mee te zingen.

Verder wordt er op het prachtige gerestaureerde orgel een wervelende Toccata van Widor gespeeld.

Capella Augustini (*Utrecht) is opgericht als vocaal ensemble met een liturgische functie en was aanvankelijk verbonden aan de St. Augustinuskerk te Utrecht. Sinds 2008 is Capella Augustini als zelfstandig koor op projectbasis verdergegaan. Het koor heeft in het verleden medewerking verleend aan radio-opnamen voor de NCRV. Verder verzorgt Capella Augustini in wisselende samenstellingen regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Het repertoire van Capella Augustini is veelomvattend, van oude meesters tot moderne componisten.

Rutger Mauritz (*1980), heeft koordirectie en kerkmuziek gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan het Conservatorium Maastricht. In Nederland is hij enkele jaren werkzaam geweest als dirigent en cantor van diverse kerk- en kamerkoren. Rutger is artistiek leider van Capella Augustini en daarnaast werkzaam als repetitor bij Bach Chor Trier (D).Als zanger is hij werkzaam bij het Kölner Kammerchor en KammerChor Saarbrücken.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl