Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 30 december 2010    Evangelie van 2010-12-30
begintijd09:15 uur
 titelDagtocht TaizĂ©-ontmoeting
beschrijving

Van 28 december tot en met 1 januari zullen naar schatting 25.000 jongeren in Rotterdam verblijven om elkaar te ontmoeten, samen te bidden, te zingen en het geloof te vieren. De jongeren tussen 16 en 25 jaar geven daarmee gehoor aan een uitnodiging van de internationale oecumenische broederschap van Taizé die deze Europese Ontmoeting elk jaar in een andere Europese stad organiseert. Voor jongeren uit het bisdom Roermond die niet in de gelegenheid zijn om het héle evenement mee te maken, wordt vanuit Limburg een eendaagse bustocht georganiseerd op donderdag 30 december.

De gemeenschap van Taizé, gelegen in Frankrijk, werd in 1940 gesticht door Roger Schutz en richt zich met name op jongeren. Jaarlijks trekken ruim 100.000 jongeren naar Taizé om er een week te verblijven. Sinds eind jaren zeventig organiseren de broeders bovendien rond de jaarwisseling de ‘Pelgrimage van Vertrouwen’, een grote vijfdaagse ontmoeting in een Europese stad. Na Genève, Poznan en Brussel is nu Rotterdam gaststad.

De bustocht wordt vanuit het bisdom georganiseerd in samenwerking met het Taizékoor Stramproy. Een eenvoudige avondmaaltijd is inbegrepen. Alle deelnemers worden geacht een eigen lunchpakket mee te nemen. Het programma bestaat uit twee gebedsvieringen, workshops en ontmoeting. Het is vooral een dag van indrukken opdoen en ervaren hoe levend en vitaal de Kerk is. "Bovendien een inspirerende, bemoedigende en gezellige afsluiting van het jaar," volgens de organisatie.

De bus vertrekt om 9.15 uur bij het Geusseltstadion in Maaastricht en maakt stops bij Urmond en Nederweert. Rond 12.15 uur zijn de deelnemers in Rotterdam. Na het avondgebed (rond 21.00 uur) rijdt de bus terug en is tussen 22.30 uur en 23.30 uur op de opstapplaatsen.

Aanvang: 9.15 uur
Kosten: € 20
Contactpersoon: Jos Valke
E-mail: j.valke@bisdom-roermond.nl
Telefoon: (0475) 38 68 24
Locatie: Ahoy Rotterdam
Website: www.bisdom-roermond.nl

info

Jos Valke
(0475) 38 68 24
j.valke@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieAhoy, Ahoyweg 10
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl