Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 12 december 2010    Evangelie van 2010-12-12
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd10:45 uur
 titelEmpel eert Onze Lieve Vrouw van Guadalupe
beschrijving

In Empel wordt traditiegetrouw op zondag 12 december de processie en Heilig Mis in de Spaanse taal gehouden ter ere van ‘Onze Lieve Vrouw van Guadalupe, Koningin van Mexico, Patrones van Noord-, Midden- en Zuid Amerika’.

De parochie nodigt u uit in vertrouwen het jubileum mee te vieren van de verschijning van ‘La Morenita del Tepeyac’.

U mag witte bloemen en/of ballonnen meebrengen, uw familie uitnodigen, samen met uw kinderen alvast thuis handwerkjes maken of tekeningen van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe inkleuren. Deze dragen we mee tijdens de processie. Als mensen beschikken over eigen regionale kleding, dan willen we u vragen deze aan te trekken. Het de dag tot een onvergetelijk evenement maken.

Aan het einde van de H. Mis zal de zangeres Carolina de Holanda een serenade aan onze Lieve Vrouw brengen met begeleiding van Mariachis (mexicaanse band).

Intenties
De intentie voor dit feestelijk jubileum luidt: "Dat Onze Lieve Vrouw onze familie en vrienden hier en in Mexico beschermt, dat zij ons de vrede brengt en de zo nodige veiligheid in deze tijden en dat zij ons beschermt tegen alle onheil en tegenspoed.” Wanneer u eigen intenties of noden wilt inbrengen, kunt u deze op een briefje schrijven en meebrengen om te neer te leggen in onze offermand.

Tijd en plaats

10.45 uur Verzamelen Mariakapel (Empelsedijk, Oud-Empel)
11.00 uur Start van de Processie aldaar
11.30 uur H. Mis in de H. Landelinuskerk, Proosdijstraat 12, Empel

Meehelpen?
Wilt u ons meehelpen het evenement te organiseren, of wilt u de Pelgrimerende Maagd (een gewijde afbeelding van de ‘Morenita’) tijdelijk thuis ontvangen, neem dan contact op met: gaby_vissers@yahoo.com

info

Gabriela Sandoval Ríos
(073) 6446504
gaby_vissers@yahoo.com

locatieMariakapel (Empelsedijk, Oud-Empel)
plaatsEmpel (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl