Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 7 mei 2004    Evangelie van 2004-05-07
 titelPieterskerkconcert Anthony Zielhorst
beschrijvingIn de serie Pieterskerkconcerten te Utrecht verzorgt kamerkoor Ad Parnassum uit Tilburg op 7 mei a.s. om 20.15 uur een bijzonder concert. Het concert wordt gedirigeerd door de zeer bevlogen en inspirerende dirigent Anthony Zielhorst.

Het is een concert met muziek voor kamerkoor en saxofoonkwartet. Het kamerkoor, dat zingt op erkend semi-professioneel niveau, heeft een aantal jonge componisten gevraagd een stuk te componeren op poëzie van Ida Gerhardt. Deze componisten zijn: Antal en Misha Sporck, Bruno Nelissen en Kris Zegers. Daarnaast worden een aantal andere stukken uitgevoerd; van de eveneens jonge Antwerpse componist Bart van Reyn, Hans de Jong, Henk Badings en Ton de Leeuw.

Dit heeft geresulteerd in een zeer afwisselend, boeiend concert, dat afgelopen weekeinde al een aantal keer is uitgevoerd in aanwezigheid van de componisten. De reacties van zowel publiek, koor, kwartet als componisten waren zonder uitzondering enthousiast.

Het Python saxofoonkwartet, dat haar medewerking verleent, is een kwartet bestaande uit vier gedreven, jonge professionele musici. Het kwartet heeft in 2002 het Vandoren Saxofoon Concours gewonnen op het internationale saxofoonfestival.

infoDaniëlle van Dijck - Burgmans
voorzitter kamerkoor Ad Parnassum
(073) 6579109
locatiePieterskerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl