Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 15 mei 2004    Evangelie van 2004-05-15
 titelOrgelconcert met Herman van Vliet
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Moordrecht gaat haar concertserie voor het jaar 2004 starten met een concert door de bekende organist Herman van Vliet uit Amersfoort op zaterdag 15 Mei a.s. in de Ned. Herv. Kerk te Moordrecht.

Deze kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1773 van de Vlaamse orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het orgel bezit een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van de barokmuziek en tevens grote delen van de romantische orgelliteratuur. Herman van Vliet is een bekwaam organist die aansprekend orgelspel ten gehore brengt.

Herman van Vliet

Hij werd geboren in 1941, en was al op jeugdige leeftijd getrokken door de koningin van de muziekinstrumenten, het orgel.
De eerste lessen ontving hij van zijn onderwijzer op school en vervolgens van Wim van der Panne. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Stoffel van Viegen, Cor Kee, Willem Mudde en Herman Strategier en behaalde in 1965 het einddiploma solospel orgel.
Hij volgde verschillende keren een interpretatiecursus bij zowel Feike Asma als Jean Guillou, met name voor de grote romantische werken.
Het koraalspel ligt hem na aan het hart, zowel in creatieve als uitvoerende zin.
Het programma bestaat uit een mix van literatuurspel uit barok en romantiek, alsmede enkele mooie koraalbewerkingen. Enkele componisten die aan bod komen zijn: Bach, Mendelssohn, Handel, Guilmant, en enkele Nederlandse componisten uit het begin van de vorige eeuw.
Wegens zijn verdiensten voor de Franse orgelkunst werd Herman van Vliet onderscheiden door de Société Académique "Arts, Sciences, Lettres" te Parijs met drie medailles: brons in 1983, zilver in 1991 en verguld in 1998.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 3,50 voor volwassenen en

infoStichting Orgelconcerten Moordrecht, (0182) 373414
locatieNed Herv Kerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl