Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 20 november 2010 t/m donderdag 6 januari 2011    Evangelie van 2010-11-20
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelExpositie Kerst in Beelden
beschrijving

Kerstgroepen uit de gehele wereld in Ootmarsum
De opbrengst van de expositie komt ten goede aan de Stichting Litouwen voor een kindertehuis in Litouwen.

Van 21 november t/m 6 januari 2011 is er een fraaie expositie te zien van kerstgroepen en kribben in het voormalig klooster Maria ad Fontes in het oude centrum van Ootmarsum.

Sinds eind september werken meer dan 40 vrijwilligers van de organiserende Stichting Litouwen aan de realisatie van deze grote kerstgroepen-expositie in Ootmarsum. Diverse zalen in het klooster zijn geschikt gemaakt voor de expositie, podia en presentatietafels gebouwd, sfeerverlichting en spots aangebracht om de kerstgroepen goed te etaleren.

Heel veel Kerstgroepen in alle soorten en maten
Het doel van de Stichting is om de grootste expositie van kerstgroepen en kribben in Nederland samen te stellen. De Stichting heeft er zelf een groot aantal in eigen bezit en men heeft kunnen putten uit verzamelingen van particulieren en instanties, waaronder die van de familie Smits uit Weurt die een hele grote verzameling in bezit heeft. Zodoende zijn er kerstgroepen uit de gehele wereld te zien. Van Nederlandse kerstgroepen tot beelden uit Peru, de Verenigde Staten, Duitsland, maar ook uit Afrika en Mexico. En dat in allerlei soorten materialen zoals hout en natuursteen, maar ook in gips, bananenblad, textiel en zelfs van afval.

De Stichting Litouwen
Sinds de oprichting in 1991 heeft de Stichting Litouwen negenendertig hulpprojecten gerealiseerd in Litouwen; de nadruk ligt daarbij steeds op de allerarmsten. Belangrijke projecten zijn gericht op de opzet en renovatie  van gemeenschapshuizen en tehuizen voor ouderen en gehandicapten. Ook is er veel aandacht voor jongeren en zijn er adoptieprojecten waarbij gezinnen in Nederland voor de tijd van twee jaar een gezin in Litouwen kunnen adopteren. Voorzitter is oud-pastor Johan Mulder die met de vele vrijwilligers vele weken in touw is geweest om de expositie tot stand te brengen.  

Het voormalig klooster
Het klooster Maria ad Fontes  is in 1850 in Ootmarsum gesticht als vooruitgeschoven post van de Zusters van O.L.V. van Amersfoort. De zusters die in 1936 in het huidige imposante gebouw trokken, hebben diverse scholen gesticht waaronder in 1850 de naaischool en zondagsschool en een RK-meisjesschool in 1916 en 1927.

In de Tweede Wereldoorlog was het klooster door de Duitsers bezet en na de oorlog was het een tijdlang veldhospitaal voor de Canadezen. In de jaren zeventig werd de bestemming van het klooster gewijzigd in een Kloosterbejaardenoord en later in een Kloosterverzorgingshuis voor zusters. In 2007 hebben de zusters het klooster verlaten.

Datum expositie
21 november 2010 t/m 6 januari 2011.

Locatie
Voormalig klooster Maria ad Fontes, Oostwal 24 in het centrum van Ootmarsum.

Openingtijden:
Dagelijks van 14.00 -17.00 uur en op zondagen van: 11.00 -17.00 uur.
Op 25 december van 13.00 - 16.00 uur, 26 december van 11.00 - 17.00 uur.
31 december van 14.00-16.00 uur. Op Nieuwjaarsdag is de expositie gesloten.

Entree
gratis (vrije gift), op zondagen  € 1,-

info

www.ootmarsum-dinkelland.nl

locatievoormalig klooster Maria ad Fontes, Oostwal 24
plaatsOotmarsum (Overijssel)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl