Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 4 mei 2004    Evangelie van 2004-05-04
 titelDodenherdenking America
beschrijvingOp dinsdag 4 mei a.s. zal ook in America (Limburg) de traditionele dodenherdenking plaatsvinden. Oud verzetsdeelnemers van de Zwarte Plak/Brabantse Peel, nabestaanden en sympathisanten van deze groep organiseren jaarlijks deze plechtigheid om de gevallen (mede-)strijders te gedenken.

Bovendien heeft men tot doel om bij de bewoners van deze streek de herinnering levend te houden aan de offers die in de bezettingsperiode werden gebracht door de verzetsmensen van de Limburgse en Brabantse Peel die zich niet bij de onderdrukking en overheersing van de bezetters wilde neerleggen. Ook wil men deze boodschap overbrengen aan de naoorlogse generaties.

Om 19.00 uur is er in de kerk van America een dienst , waar een ieder van harte welkom is. Daarna wordt er om ongeveer 19.45 uur verzameld bij het verzetsmonument aan de Griendtveenseweg waar de herdenking zal plaatsvinden. Er zullen enkele sprekers het woord voeren en er worden bloemen gelegd. Om 20.00 uur zullen twee minuten stilte in acht worden genomen.

In het nabij gelegen Peelpark (voorheen de blokhut van Jong Nederland) is er na afloop van de herdenking gelegenheid om elkaar in ongedwongen sfeer (weer) te ontmoeten en met elkaar te praten over verleden, heden en toekomst.

Alle verzetsvrienden, familieleden, nabestaanden en sympathisanten zijn daarbij van harte welkom.

info
locatieKerk en verzetsmonument, Griendtveenseweg
plaatsAmerica (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl