Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 17 april 2011    Evangelie van 2011-04-17
(Palmzondag)
begintijd13:00 uur
eindtijd20:15 uur
 titel26e WereldjongerenDAG Bisdom Haarlem-A'dam
beschrijving

Op zondag 17 april 2011 wordt wereldwijd voor de 26e keer de WereldjongerenDAG gevierd. In de Nederlandse bisdommen wordt deze dag ook gevierd, zo ook in Bisdom Haarlem-Amsterdam, en wel in dé hoofdstad van Nederland: Amsterdam!

Jongeren uit het hele bisdom worden uitgenodigd om deze dag samen te vieren. De dag begint met een feestelijke internationale eucharistieviering waarin mgr. Van Burgsteden zal voorgaan. Eén van de swingende All Saints koren zal deze viering muzikaal ondersteunen.

Op wie bouw jij?
Het thema van deze dag is Op wie bouw jij, afgeleid van het thema voor de komende Wereldjongerendagen in Madrid. Dit thema komt zowel terug in de viering als in het afwisselende middagprogramma.

Gedurende de middag worden er verschillende workshops aangeboden rondom de gebieden actief, ontmoeting, creatief en verdiepend. Zo bestaat er de kans om meer te weten te komen over het levensverhaal van Mgr. Punt en kun je samen met andere jongeren jezelf verdiepen in het thema van de komende Wereldjongerendagen in Madrid.

Maar ook voor de creatieve en actieve jongeren is er genoeg keus, speel mee in de speciaal ontwikkelde quiz Ik houd van Spanje!, of maak je eigen ruilitem voor de komende Wereldjongerendagen in Madrid. Naast deze workshops is er voldoende tijd om in contact te komen met andere jongeren uit het Bisdom. Of je nu meegaat naar de Wereldjongerendagen of niet, iedereen is van harte welkom! Speciaal voor de jongeren die naar de Wereldjongerendagen in Madrid gaan, worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld! De dag zal worden afgesloten met een heerlijk diner.

Ontstaan
De eerste WereldjongerenDAG was in 1984. Paus Johannes Paulus II nodigde jongeren uit de hele wereld uit om op Palmzondag naar Rome te komen, om deze bijzondere dag samen te vieren. Dit initiatief sloeg aan en sindsdien gebeurt dit ieder jaar. Eens in de twee í­­­­­­­­­­­  drie jaar wordt de WereldjongerenDAG internationaal groots gevierd (Wereldjongerendagen genoemd) en trekt dan vele honderdduizenden jongeren. In de zomer van 2008 gingen 700 Nederlandse jongeren naar de Wereldjongerendagen in Sydney (Australie) en dit jaar zullen naar verwachting 200 jongeren uit het Bisdom naar Madrid vertrekken.

Informatie
Datum: 17 april 2011, van 13.00 tot 20.15 uur, toegang € 5

Locatie:
Boomkerk, Admiraal de Ruijterweg 406, Amsterdam.

info

(023) 511 26 35
info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongbisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieBoomkerk, Admiraal de Ruijterweg 406
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl