Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 8 mei 2004    Evangelie van 2004-05-08
 titelVader en zoon spelen Bach
beschrijvingDomorganist Jan Jansen en cellist zoon Maarten zorgen zaterdagmiddag 8 mei voor een rustpunt in de hooggestemde reeks concerten rondom 750 jaar Domkerk. Maarten Jansen speelt dan J.S. Bachs Suite in G-Dur voor cello-solo, een bijzondere ervaring in de zeer akoustische Domkerk. Vader Jan laat daarna Bachs Goldberg Variationen op het grote Bätzorgel horen. Een ongebruikelijke boeiende vertolking, omdat de GV voor klavecimbel zijn gecomponeerd.

Het verhaal wil, dat Bach dit werk schreef voor zijn leerling Johann Gottlieb Goldberg, die het als 14-jarige virtuoos ’s nachts speelde eindeloos voor zijn patroon Hermann Carl Graaf Von Keyserlingk in Dresden - om diens slapeloosheid draaglijk te maken.

De zaterdag erna, 15 mei, vindt een bijzonder concert plaats ter gelegenheid van de nieuwe cd van Koor en Orkest van de Domcantorij. De opgenomen muziek wordt dan live uitgevoerd.

infoDomcantor Remco de Graas (030) 2310403/ 06 23041719
Inge Doedens (030) 2310403/ 2871874
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl