Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 28 november 2010    Evangelie van 2010-11-28
(1e zondag vd Advent - Levavi)
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 28 november 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Middagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Festival Duitse Romantiek

Bas Groenewoud, orgel

Werken van Reger, Mendelssohn, Kellner en Streicher

Programma

Op het programma voor deze zondagmiddag staan o.a. : ‘Praeludium und Fuge in c moll op.37 no. 1’ F. Mendelssohn (1809 – 1847), Was Gott tut, das ist wohlgetan’ J.P. Kellner (1705 – 1772), en ‘Halleluja! Gott zu loben bleibe meine Seelenfreud’ M. Reger (1873 – 1916).

Bas Groenewoud (*1973, Amsterdam) is met piano begonnen bij Jan van Stokkum te Bussum. Zijn interesse ging ook uit naar orgel, en enige tijd later kreeg hij van dezelfde docent orgelles op het befaamde Adema-orgel in de St. Vituskerk te Bussum, dat helaas door brand verloren is gegaan.

Enkele jaren later besloot hij te wisselen van docent en is hij in de leer gegaan bij Bernard Bartelink, waar hij zich verder ontwikkelt om te kunnen gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium. In 1997 studeerde hij af aan het Utrechts Conservatorium. In 1999 volgde hij een masterclass bij de Amerikaanse organist Thomas Murray.

Sinds 1991 is hij als vaste organist verbonden aan de St. Willibrordkerk te Utrecht. Van 1999 t/m 2009 was hij organist van de Heilig Hart/Heilig Josephparochie in Hilversum. Daarnaast is hij de vaste begeleider van het in 2008 opgerichte vocale ensemble Ab Novembris.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl