Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 27 november 2010    Evangelie van 2010-11-27
begintijd20:15 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zaterdag 27 november 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Avondconcert
Tijd: 20.15 uur
Entree: € 12,-, kaarten zijn in de kerk verkrijgbaar op de avond zelf
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Concerto Cherise - Een blik vooruit naar Kerst

Muziek van o.a. Josquin des Prez, Clemens non Papa, Francis Poulenc, Benjamin Britten en Leonard Bernstein

Dirigent MaNOj Kamps, Jan Hage orgel

Het programma vormt de aftrap van de adventsperiode en blikt vooruit naar Kerst.

Begeleid door een harp zal Concerto Cherise de beroemde ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten zingen, een serie zettingen van oud-Engelse gedichten over Kerstmis en alles dat daarbij hoort.

Het zwaartepunt van het programma ligt in de magistrale ‘Chichester Psalms’ van Leonard Bernstein die een aantal psalmen - in het Hebreeuws - toonzet, met als centraal thema vrede en vertrouwen. Hoewel het dus niet bij uitstek een kerststuk is, en eigenlijk niet eens echt een Christelijk stuk is (eerder Joods), is het thema van vertrouwen en vrede enerzijds en de energieke, contrastrijke muziek anderzijds meer dan voldoende reden om dit werk in het programma te laten stralen.

Concerto Cherise is een kamerkoor dat enkele jaren geleden is opgericht en bestaat uit ervaren zangers, waarvan de meesten elkaar kennen uit de studentenmuziekwereld in Utrecht. Het koor staat sinds september 2007 onder leiding van de jonge, veelbelovende dirigent MaNOj Kamps.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl