Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 21 november 2010    Evangelie van 2010-11-21
(Christus Koning / Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
begintijd14:00 uur
 titelZondagmiddagconcert Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 21 november 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Middagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Vocaal Mannen Kwintet La Notte

Liederen van Schubert, Mendelssohn, Dvorak en Comedian Harmonists

  • Olphaert den Otter - counter-tenor
  • Jan Krimp - tenor
  • Paul Blommaert - tenor
  • Jan Nobel - bariton
  • Willem Bouwman - bas

Vocaal Mannen Kwintet La Notte ontleent zijn naam ("de nacht") aan het rijke romantische repertoire van 19e-eeuwse componisten die zich veelvuldig door de nacht hebben laten inspireren. Franz Schubert schreef bijvoorbeeld een groot aantal composities voor mannenkwartet en -kwintet op teksten van Goethe en Schiller. La Notte heeft een groot aantal van deze Schubert-liederen op het repertoire.

Het ensemble houdt zich daarnaast intensief bezig met oude muziek van componisten als Josquin des Prez, Dowland en Monteverdi. Regelmatig is het kwintet dan ook te beluisteren geweest op de podia van Oude Muziek Festivals, zoals die van Antwerpen, Utrecht en Hoorn. Sinds enkele jaren is echter ook het lichtere repertoire van Engelse part-songs en van de Comedian Harmonists, wereldberoemd in de jaren ´30 van de vorige eeuw, in het programma ruim vertegenwoordigd.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl